El PSC ha sortit a defensar l'alcaldessa de l'Hospitalet de Llobregat i presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, després que aquesta hagi estat detinguda i imputada aquest dijous al matí​ per la presumpta caixa B del Consell Esportiu de la seva ciutat.

En un tuit breu a mode de comunicat, els socialistes han demanat respectar la presumpció d'innocència "de tots els implicats" i ha reiterat "la total confiança" en Marín. De la mateixa manera, el PSC s'ha posat a disposició de la justícia amb la "màxima col·laboració" per "aclarir els fets el més aviat possible".

Marín, però, no és l'únic mal de cap per al partit de Miquel Iceta en aquest afer. Cal recordar que l'estiu passat, el segon tinent d'alcalde, Cristian Alcázar, i el regidor d'Esports de l'Ajuntament, Cristóbal Plaza, tots dos socialistes, també van ser detinguts per aquest cas.

Marín ha estat imputada pel jutjat número 2 de l'Hospitalet de Llobregat pels delictes de malversació i omissió del deure de perseguir un delicte pel cas de la presumpta caixa B del Consell Esportiu de la ciutat metropolitana.

Marín, que havia estat citada per la Unitat de Delinqüència Econòmica de la policia espanyola com a testimoni, ha declarat durant més de tres hores a la comissaria de la Verneda i ha acabat sortint com a imputada després de ser detinguda posada en llibertat amb l'obligació de comparèixer davant del jutge quan se li requereixi.

Crítiques de Cs i els comuns

La imputació de Marín ha comportat crítiques de Ciutadans i comuns, a més de les d'ERC que ja ha reclamat a JxCat que trenqui el pacte amb els socialistes a la Diputació de Barcelona. El líder del partit taronja, Carlos Carrizosa, ha assegurat que "el PSC està inhabilitat per obrir una nova etapa de convivència i regeneració".

"La corrupció no és només patrimoni del separatisme: el bipartidisme porta dècades beneficiant-se amb diners de tots. Núria Marín és presidenta dels socialistes catalans", ha afegit.

La líder dels comuns, Jéssica Albiach, ha carregat durament també recordant que "portem mesos demanant explicacions a Núria Marín sobre el cas del Consell Esportiu". "Hem hagut d'esperar a que declarés durant tres hores davant la policia", ha dit.

Som acusació popular des del primer moment. La corrupció no té cabuda a les nostres institucions", ha sentenciat. Tanmateix, la posició d'Albiach és més incòmoda que la de Carrizosa, ja que el seu partit governa amb el de Marín a l'Ajuntament de Barcelona i no se n'ha estat de reivindicar una nova edició del Tripartit (amb ERC) a la Generalitat.