Setmana complicada per a l'alcaldessa de l'Hospitalet de Llobregat, Núria Marín, que ha vist com  el segon tinent d'alcalde del municipi, Cristian Alcázar, i el regidor d'Esports, Cristóbal Plaza, tots dos del PSC, eren detinguts aquest dimecres i deixat's en llibertat amb càrrecs arran de la investigació per presumptes irregularitats al Consell Esportiu de l'Hospitalet. En concret s'investiga el desviament de subvencions públiques.

El jutge investiga si el Consell Esportiu -entitat privada dedicada a la promoció de l'esport escolar que presideix Plaza i que anteriorment va presidir Alcázar- va destinar a finalitats particulars algunes de les ajudes públiques que gestiona, i va justificar les subvencions concedides mitjançant documentació falsa. En el marc de les investigacions també ha estat detingut el director d'aquesta entitat, Eduard Galí, que va quedar en llibertat provisional després de declarar davant del jutge.

Trencat el silenci

L'alcaldessa Núria Marín, després de dies de silenci, es va reunir divendres amb els portaveus dels grups municipals i es va comprometres a col·laborar "activament" amb la justícia. "Marín expressa la ferma voluntat d'actuar amb absoluta transparència i comunicar tota la informació a mesura que es disposi. L'alcaldessa reitera el seu compromís amb la legalitat i la seva voluntat de col·laborar activament amb la justícia en tot el que es demani per a la investigació, sense detriment de la presumpció d'innocència de tots els afectats", assenyala un comunicat fet públic per l'Ajuntament.

El segon tinent d'alcalde i el regidor d'Esports van ser detinguts i van quedar en llibertat amb càrrecs dimecres després del registre de les oficines de Consell Esportiu. Les detencions es van produir en el marc d'una operació dirigida per un jutjat de l'Hospitalet que investiga una trama de presumpte desviament de subvencions publiques, en una causa oberta pels delictes de malversació de cabals públics i de falsedat documental que es troba sota secret de sumari.

La reunió de Marín amb els grups municipals va tenir lloc després que ERC i la resta de grups de l'oposició demanessin explicacions a l'alcaldessa, a qui han acusat de voler amagar la detenció dels regidors. Des d'ERC, el portaveu, Antoni Garcia, va reclamar a l'equip de govern "la màxima transparència i rigor per determinar les possibles responsabilitats que se'n derivin, així com informar i donar les explicacions pertinents als grups de l'oposició".