Les explicacions de Laura Vilagrà en comissió el passat divendres sobre el caos de les oposicions no han satisfet gens ni mica al PSC, que lamenta que la consellera de la Presidència va deixar molts dubtes en l'aire que avui encara es mantenen: "Hi ha massa preguntes sense resposta i molts dubtes per aclarir". Per això, la portaveu del grup parlamentari, Alícia Romero, ha assegurat que el partit vol saber que va passar realment en aquells exàmens i si les responsabilitats que tenia el Govern es van desenvolupar "a ple rendiment".  "Continuarem exigint respostes i ja hem demanat l'expedient del concurs de les oposicions. Volem conèixer tots els detalls i potser en el seu contingut trobarem les respostes". A més, Romero ha apuntat que han registrat preguntes orals i escrites a la consellera, que, lamenta, no va ser prou transparent a l'hora de donar explicacions. Davant la possibilitat de demanar la dimissió de Laura Vilagrà, com ha demanat un dels sindicats i ella mateixa ha descartat, Romero ha assegurat que el PSC "no descarta res". 

"S'ha fet mal a moltes persones, s'ha frustrat el seu futur", ha continuat Romero, que ha exigit que a banda de donar una solució, com és la repetició de les proves, encara no s'ha explicat el motiu que va provocar un caos sense precedents. "La Generalitat tenia algunes responsabilitats, com la reserva de les aules o els exàmens que havia de proveir. Són funcions que havien de desenvolupar i ens agradaria saber si es van complir amb totes les garanties. Això, però, no ho va respondre en la Comissió", ha apuntat. A més, ha manifestat que el cessament de la directora general "no és suficient" i que cal anar més enllà per cercar les responsabilitats. "No descartem res. Divendres no vam demanar la dimissió de la consellera perquè creiem que això té un recorregut. A mesura que anem saben més coses, ens ho plantejarem". Aquest dilluns, des de Junts també exigien més responsabilitats polítiques a Vilagrà, titllant les preses fins ara de "ridícules i insuficients", però sense concretar quines. 

Complir els acords de pressupostos per no perdre credibilitat 

Tal com va fer ahir dilluns en roda de premsa Salvador Illa, aquest dimarts des del faristol del Parlament, Romero també ha instat el president de la Generalitat a complir els compromisos als quals va arribar amb el PSC pel pacte de pressupostos, posant el focus sobre la B-40. En les últimes setmanes, ministeri i conselleria s'han reunit en diverses ocasions i sembla que només falten per resoldre qüestions tècniques, però l'acord encara no està signat. Per això, ha demanat que durant aquesta campanya electoral per a les eleccions municipals es continuï treballant per donar compliment als acords: "Hi havia compromisos que tenien com a data límit el 31 de març i encara no s'han complert. Demanem celeritat i ens preocupa la pèrdua de credibilitat del president quan no compleix la seva paraula". 

Respecte a la situació de Laura Borràs com a presidenta suspesa del Parlament i després de la desestimació del Tribunal Suprem en relació al seu escó, Romero s'ha tornat a dirigir a ERC i la CUP perquè accelerin l'elecció de la nova presidència: "Hem de normalitzar la situació, ja no hi ha excuses. És el que ens demanen els ciutadans". Per això, ha insistit a demanar un ple extraordinari, encara que coincideixi amb la campanya electoral.