Aquest cap de setmana, el president Pere Aragonès ha reclamat una gran aliança de país per demanar el traspàs de la Renfe després de l'avaria a la línia R2 Sud, que podria trigar mesos a resoldre's, amb les afectacions que això suposa damunt la mobilitat de milers de persones cada dia. Davant aquesta petició, Illa ha assegurat que els problemes que pateixen els trens de Rodalies a Catalunya es deuen en bona part a una manca de planificació i ha demanat al Govern que iniciï una etapa de diàleg i de col·laboració amb la companyia, abandonant els retrets. A més, davant aquesta petició d'una aliança de país, Illa ha exigit al president de la Generalitat que primer compleixi els pactes per l'acord de pressupostos, com ara l'execució de la B-40, ja que aquests incompliments no fan res més que restar-li credibilitat. "Jo el que demano és que compleixi els compromisos, això és el que li demano al president de la Generalitat", fent referència no només a aquesta carretera, sinó també a altres acords referents al Metro, a Rodalies i també del sector aeroportuari. 

Salvador Illa s'ha expressat en aquests termes en una roda de premsa del PSC en què ha aprofitat per explicar com espera que sigui aquesta campanya electoral: "Serena, tranquil·la i propositiva". Per això, també ha demanat que els problemes que pateixen les línies de Renfe quedin fora del debat i no aprofitar per fer "safareig", tal com considera que està fent el Govern amb les seves crítiques al sistema i també des d'altres partits com ERC que han reclamat la dimissió de la ministra de Transports, Raquel Sánchez. En aquest sentit, Illa ha volgut treure pit de las inversions del ministeri de la seva companya del PSC: "Han executat més de mil milions d'euros i s'ha de seguir treballant en aquesta línia. 

Illa recorda a Aragonès el caos de les oposicions 

D'aquesta manera, Illa ha lamentat les crítiques del Govern a Rodalies davant la incidència a la R2 Sud i també ha lamentat la visita del president a l'estació de Gavà d'aquest dilluns, recordant-li el caos que es va generar durant la celebració de les oposicions: "Jo no he anat ni aniré a les diferents seus on es van fer les oposicions el cap de setmana passat. Cadascú afronta les campanyes de la manera que entén la política. A mi que no m'esperin a segons quins llocs", ha deixat caure. 

 

Resoldre la situació de Laura Borràs abans del 28-M

D'altra banda, Illa també s'ha referit a la situació de la presidència del Parlament després que la JEC ordenés la retirada de l'escó a Laura Borràs. El líder socialista ha rebutjat deixar la decisió sobre qui hauria de presidir el Parlament per després de les eleccions municipals i ha remarcat que "la campanya no atura res". "Ja s'hauria hagut de resoldre, plantejar fer ressorgir el tema després del 28-M és equivocat", ha advertit.