El PSC creu que si el Govern "no condemna" o "no condemna més explícitament la violència" viscuda en els aldarulls d'aquestes darreres setmanes és per no "malmetre" les negociacions amb la CUP. "El mateix Sàmper ha reconegut que si no s'han condemnat els aldarulls és per no malmetre les negociacions amb la CUP", ha apuntat la número dos i portaveu del PSC, Eva Granados, en la roda de premsa posterior a l'executiva d'aquest dilluns. Granados ho ha dit després que la candidata anticapitalista, Dolors Sabater, revelés que han arribat a un acord amb ERC per posar una moratòria a les bales de foam, entre altres coses.

Així doncs, Granados ha volgut marcar distància amb el que ha titllat de "falta d'autoritat pública" per part de l'Executiu pel que fa als aldarulls durant les protestes: "Els condemnem amb rotunditat i donem suport explícit i sense fissures als Mossos d'Esquadra, la Guàrdia Urbana i les policies locals i els hi agraïm la seva professionalitat".

Així doncs, i llançant un clar missatge a la CUP i ERC, Granados ha subratllat que "qui no condemni la violència no està legitimat per ser al Govern". També ha recordat que "des del 2013 el Govern no ha implementat la resolució aprovada pel Parlament" en matèria policial. "No se'ls dona el material necessari ni es posen els recursos, tampoc s'ha fet la llei de l'espai públic", ha criticat.

 

"La violència se'ns pot escapar de les mans"

Granados també s'ha mostrat molt preocupada pel futur que puguin tenir aquesta mena de protestes i ha vaticinat que hi ha hagut "un salt qualitatiu en la violència" i que aquesta "se'ns pot escapar de les mans" si no s'atura. En aquest sentit, ha emplaçat el vicepresident del Govern en funcions de president, Pere Aragonès, i el conseller d'Interior, Miquel Sàmper, d'"explicar el dimecres davant de la Diputació Permanent què pensen fer".

També els ha tornat a demanar que "condemnin explícitament la violència" i donin suport als cossos policials. En aquest sentit, Granados ha revelat que el cos dels Mossos, tant comandaments com sindicats, està "decebut, indignat i preocupat". 

La proposta dels comuns

Preguntada sobre la proposta llançada per Jéssica Albiach, que consistiria que el PSC donés suport extern a un Govern d'ERC i En Comú Podem, Granados ha recordat que és el seu partit qui va guanyar les eleccions i que "perquè hi hagi un govern d'esquerres s'ha de donar suport a la votació més votada". 

Tanmateix, i conscient que la seva candidatura a la presidència del Parlament podria ser un al·licient perquè el PSC cedís el Govern als republicans, la dirigent socialista no ha descartat amb rotunditat aquesta possibilitat.