Des de la CUP concreten les condicions per a seguir negociant la seva entrada al nou Govern de la Generalitat. Aquest matí, Dolors Sabater ha confirmat les que ja es venien coent des de la setmana passada: "Ja hem tingut un primer acord amb ERC per a poder seguir parlant [sobre formar Govern] on hi ha la moratòria de l'ús de les bales de foam, que no vagi la BRIMO als desnonaments i la retirada de les acusacions de la Generalitat a les protestes de les persones activistes, perseguides en aquests moments per la Generalitat", en declaracions a TV3.

"Mossos té un problema i es diu BRIMO"

Sabater també explicita que la proposta l'han fet arribar als republicans però també a Junts per Catalunya però amb qui han trobat "una bona predisposició" ha estat amb ERC: "Ens han acceptat aquestes condicions i per tant seguirem negociant". Sense concretar dates, les reunions ja estan previstes per aquesta mateixa setmana i reitera que "són molt seguides perquè aquest país urgeix d'una resposta". Entrant en comparatives, ha senyalat que no es pot seguir tractant la seguretat com "ho està fent el mandat anterior". I ha recordat el compromís de l'actual conseller d'Interior, Miquel Sàmper, per parlar del "replantejament de la BRIMO al Parlament". 

Per tot plegat, conclou que "Mossos té un problema i aquest es diu BRIMO, ja es va fer evident amb les bales de goma en el cas d'Ester Quintana i ara ha empitjorat". Entrant en la condemna dels actes vandàlics que s'han viscut, novament, aquest cap de setmana a Barcelona, Sabater torna a tirar de paral·lelismes per recordar que, segons la CUP, la violència s'estén en molts altres àmbits de la vida: "Aquest malestar immens que es veu als carrers com una guspira és per quan sortim a expressar el malestar dels joves. El nostre missatge és molt clar, ens hem d'escandalitzar pel que provoquen els aldarulls, les violències del dia a dia com les 300.000 famílies que han quedat desnonades i, per tant, no podem enlluernar-nos amb el foc dels aldarulls".

Sabater parla de "postureig" en la condemna dels aldarulls

De fet, ha titllat de "postureig" condemnar algunes de les imatges vistes als carrers en aquestes darreres setmanes i reitera que "hi ha un sistema de persecució de la protesta". A més, cita un exemple: "No podem fixar-nos només en un detall d'uns vidres trencats i oblidar tota la resta. Això és una hipocresia, el problema el tenim en les guspires que esclaten quan hi ha malestar social, reduir-lo a escandalitzar-nos per un tema de vandalisme és absolutament irresponsable. Això sí que és posar benzina al foc". 

I tanca files davant els crítics amb la CUP per no atacar el vandalisme: "Sobre la furgoneta de la guàrdia urbana ja ho vam condemnar però també a una persona si li disparen amb una bala de foam. La violència que afecta la vida de les persones, en aquest sentit no hi ha hagut una conseqüència, i sí és un límit. Però no podem no dir res quan hi ha altres violències gravíssimes: persones sense llar que han mort de fred al carrer a l'hivern, per exemple".