El PSC ha tancat la porta al pla proposat per la líder dels comuns, Jéssica Albiach, sobre un possible Govern d'ERC i els comuns que rebés el suport extern de la formació socialista. En la roda de premsa posterior a l'executiva celebrada aquest dilluns, la número dos del PSC, Eva Granados, ha rebutjat aquesta possibilitat recordant que el seu partit va obtenir més vots que els republicans en les eleccions del 14-F.

"L'acte de generositat i de reconeixement seria el d'ERC cap al PSC, que som els que hem guanyat les eleccions", ha comentat Granados, qui ha assegurat, tanmateix, que les converses amb En Comú Podem "no van malament". "Si es tracta d'un Govern d'esquerres, el que ha volgut la ciutadania és que la presidència la tingui Salvador Illa, i no Pere Aragonès", ha etzibat.

Tanmateix, Granados no ha negat en rotund en ser preguntada per aquesta qüestió, com sí que ho va fer la portaveu d'ERC, Marta Vilalta. "No hi ha res a pactar", va refermar Vilalta​ en una entrevista el passat dimarts al programa Més324. De fet, Granados ha estat preguntada per possibles al·licients que ERC i els comuns els podrien donar a canvi com la presidència del Parlament a ella mateixa o "estabilitat" al govern espanyol i a l'Ajuntament de Barcelona. 

"Són espais de governabilitat diferents. El que trasllado als comuns és un Govern encapçalat pel partit d'esquerres que ha guanyat les eleccions. Un Govern del canvi passaria per aquí, que se centrés en la reconstrucció social, econòmica i que gestionés la pandèmia. Altres coses són entrar en els marcs mentals sobiranistes en els quals nosaltres no hi som", ha insistit.

Hores abans, el portaveu de Catalunya En Comú, Joan Mena, havia insistit en aquesta fórmula de Govern condicionant la presència de la CUP al seu posicionament respecte JxCat. "Catalunya ha parlat clar i vol una sortida dialogada de la crisi política i també una sortida social de la crisi econòmica i sanitària", ha comentat.

Els aldarulls

Per altra banda, Granados ha acusat el Govern de "no condemnar" o "no condemnar més explícitament la violència" viscuda en els aldarulls d'aquestes darreres setmanes per tal de no "malmetre" les negociacions amb la CUP. "El mateix Sàmper ha reconegut que si no s'han condemnat els aldarulls és per no malmetre les negociacions amb la CUP", ha apuntat després que la candidata anticapitalista, Dolors Sabaterrevelés que han arribat a un acord amb ERC per posar una moratòria a les bales de foam, entre altres coses.