La portaveu i secretària d'ERC, Marta Vilalta, ha descartat "totalment" un Govern amb els comuns que compti amb el suport extern del PSC. “No hi ha res a pactar”, ha refermat Vilalta en una entrevista aquest dimarts al programa Més324, dirigit i presentat per Xavier Grasset.

La republicana ha reiterat que els socialistes defensen un “projecte oposat”, i que el nou Govern de la Generalitat ha de respondre a l'aval que va tenir el projecte independentista a les urnes el 14-F, amb un lideratge d'ERC. Vilalta ha desmuntat també la tossudesa de Pedro Sánchez de construir un executiu en minoria amb el PSC i els comuns

Les negociacions d'ERC per formar el nou Govern

Aquest dimarts, ERC s'ha reunit per segon cop amb Junts per Catalunya per arribar a un consens estratègic de legislatura, i també amb la CUP. Més enllà dels acords amb els cupaires pel model dels Mossos, Vilalta, però, no ha volgut revelar amb qui formaran Govern. "Volem l’acord més ampli possible. És un moment de complexitat i cal un govern amb el màxim suport i que garanteixi estabilitat", ha reiterat sense mullar-se.

Tot i les dificultats que la portaveu republicana ha admès que hi ha entre els partits independentistes, es mostra confiada a dir que hi haurà un lideratge d'ERC amb Pere Aragonès al capdavant. "En altres moments ens hem sabut posar d’acord", ha assegurat tot fent una crida a posar fi als vetos i avançar cap a la República Catalana. "És la millor manera d’estar al costat de la gent", ha defensat.

L'objectiu del lideratge d'ERC en el nou Govern

Vilalta ha negat que començar la ronda de negociacions d'ERC amb la CUP pugui donar pistes per saber com serà el nou Govern. "És un actor clau per superar la majoria. Ens hem d’entendre perquè si no, no fem prou. D'aquí la voluntat de començar les negociacions amb la CUP", ha refermat.

Per la formació republicana, l'objectiu és arribar a la configuració del Parlament amb un acord d’investidura i d’estabilitat parlamentària. “És el que el país necessita”, considera Vilalta. Per això, assegura que treballen amb una "agenda negociadora bastant intensa" i esperen arribar aviat a aquest acord.

L'objectiu d'ERC és aconseguir un lideratge ampli i poder fer asseure de nou l’estat espanyol. “Hem d’anar a confrontar en una taula de diàleg i aconseguir un nou referèndum”, ha defensat.