Els comuns insisteixen en la seva nova fórmula de Govern, que passa perquè aquest estigui format per ERC i la seva formació i tingui el suport extern del PSC. Així ho ha confirmat el portaveu de Catalunya en Comú, Joan Mena, després que la líder de la candidatura, Jéssica Albiach, llancés la proposta després del consell del partit el passat dissabte.

Sobre la presència de la CUP en aquest possible Govern, Mena ha assegurat que no els descarta però ha condicionat el seu paper. "Jo els hi preguntaria si descarten una força de dretes com JxCat", ha etzibat. Mena s'ha referit d'aquesta manera a les diverses reunions que les candidatures de Dolors Sabater i Laura Borràs han dut a terme en les darreres setmanes.

 

Tanmateix, aquesta mateixa exigència, la de vetar JxCat, és la que el portaveu de Catalunya en Comú ha fet a ERC. "Catalunya ha parlat clar i vol una sortida dialogada de la crisi política i també una de social de la crisi econòmica i sanitària", ha comentat. També ha llançat un advertiment de caire històric als republicans: "Poden recuperar la presidència de la Generalitat per primer cop des de fa 80 anys. Han de triar si negocien amb nosaltres o amb JxCat repetint una fórmula fracassada".

Condemna de la crema del furgó

Sobre les protestes i els aldarulls que s'estan vivint a Barcelona i altres municipis de Catalunya, Mena ha condemnat els aldarulls i, més concretament, "l'intent de cremar un furgó amb una persona a dins". "És intolerable. Ens alegrem que no haguem de lamentar cap desgràcia personal", ha dit.

Ara bé, també ha volgut mostrar el seu suport a les demandes de la "majoria dels manifestants" com són, segons ha dit, acabar amb l'atur juvenil, la precarietat laboral, l'increment dels preus dels lloguers i de l'habitatge en general i les retallades de drets i llibertats.

Sobre l'acord anunciat per Sabater entre la formació anticapitalista i ERC d'aplicar una moratòria a les bales de foam, Mena ha rebutjat que els canvis del model policial s'hagin de dur a terme en les negociacions entre partits per formar Govern. "Cal una reflexió global sobre el model policial de Catalunya. Això s'ha de fer al Parlament, no en negociacions entre partits per fer Govern", ha opinat.