La viceprimera secretària del PSC, Eva Granados, ha demanat al Govern que sigui "coherent" amb els actes que autoritza i les queixes que formula després, en relació amb la missa que es va celebrar dissabte a la Sagrada Família. La dirigent socialista creu que són imatges que no s'haurien d'haver produït, però no entén la desaprovació quan "hi havia membres del Govern" participant-hi.

El vicepresident del Govern amb funcions de presiden, Pere Aragonès, va dir diumenge que l'acte de beatificació de Joan Roig Diggle no tenia l'autorització expressa del Procicat perquè aquest òrgan no autoritza cap acte sinó que dona directrius genèriques, en aquest cas la reducció de l'aforament al 30%. Amb tot, la dirigent socialista ha criticat les "reaccions" del Govern.

Granados comprèn el "greuge" que senten, per exemple, des del món de la cultura en veure les imatges de la basílica amb centenars de persones reunides. I ha considerat que l'executiu hauria d'estar en una conversa "permanent" amb el sector, alhora que hauria de ser "molt curós amb les regles sanitàries per garantir la no propagació del virus".

La viceprimera secretària dels socialistes catalans també ha criticat la protesta contra el tancament de la restauració amb un llançament amb pintura -o sang- a la façana del Palau de la Generalitat, a la plaça Sant Jaume. Ha defensat la protecció dels béns públics i el patrimoni de tots, i ha subratllat que "d'atacs a seu catalogades n'hi ha hagut moltes i hi ha hagut menys queixes que en aquest cas", en referència a atacs contra la façana de la seu de l'agrupació del PSC de Lleida, també catalogada.