Cop de porta del PSC als arguments de Laura Borràs. La presidenta suspesa del Parlament s'enfrontarà aquest divendres a l'inici del seu judici al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya pel cas dels contractes quan dirigia la Institució de les Lletres Catalanes. I amb la vista posada en aquesta data, Borràs ha argumentat aquest dimarts, en una entrevista a TV3, que sent "indignació continguda" perquè està a les portes de ser "jutjada sense haver comès cap delicte". "És un judici que no s'hauria de produir", ha subratllat, assegurant que es tracta d'un cas de lawfare i, per tant, una "persecució política per falses acusacions". La presidenta de Junts ha dit que "hi ha hagut un procediment que no ha tingut garanties, amb una investigació prospectiva o amb dos jutges que van ser apartats pel Tribunal Suprem en altres causes relacionades amb l'independentisme i que estan implicats en la meva causa".

Però la seva justificació no ha estat comprada per part del PSC. La portaveu socialista, Alícia Romero, ha volgut transmetre tot el seu "respecte personal" a la dirigent juntaire, i ha defensat la necessitat de garantir la presumpció d'innocència, però s'ha distanciat de les acusacions de lawfare. En tot cas, Romero, veu clar quina és la raó del judici: "És evident que el motiu és una suposada mala praxi de recursos públics". Quelcom que acabarà "escatint" el TSJC durant les pròximes setmanes.

Una perspectiva poc diferent de la dels comuns. En roda de premsa, la diputada Susana Segovia també ha assenyalat que en el marc del judici cal diferenciar que aquest cas analitza una "gestió de mal ús i de mal càrrec" per part de Laura Borràs quan dirigia la ILC. En tot cas, els comuns confien que la instrucció es porti endavant amb "normalitat" i que no generi soroll.

El Govern, ERC i la CUP planten Borràs

Un judici que arrenca aquest divendres i que, a diferència d'anteriors ocasions en què s'ha jutjat un independentista al TSJC, comptarà amb poc suport dels actors aliats. El Govern ha confirmat aquest mateix dimarts que no l'acompanyarà, justificant-se amb pocs arguments (la portaveu Patrícia Plaja s'ha explicat així: "El Govern no considera que hagi de ser-hi i no hi serà"), i se suma així a ERC i la CUP. Ahir, els republicans va advertir que no poden "permetre que es reprodueixin casos de corrupció, banalitzar-los o fer veure que són el que no són". I els cupaires assenyalaven que "barrejar les coses i posar-ho tot al mateix sac fa un flac favor a la repressió política". La presidenta de Junts no s'ha quedat de braços creuats i ha retret que el posicionament d'ERC és "coherent en algú que ja ha fet de jutge", recordant que van ser ells qui la van "apartar del càrrec" de presidenta del Parlament.