El PSC ha demanat deslligar el traspàs de Rodalies de la negociació dels pressupostos generals de l'Estat. "Són temes diferents que es poden treballar de manera parel·lela, però no entendria que el fet que no hi hagués traspàs signifiqués votar en contra dels PGE", ha valorat el portaveu adjunt al Parlament, Raúl Moreno.

D'altra banda, ha reclamat al Govern que sigui "seriós" i "faci propostes concretes", després que s'hagi conegut que l'equip del vicepresident Jordi Puigneró treballa en "diversos escenaris" per fer viable l'ampliació de l'aeroport del Prat i garantir la preservació ambiental. "Acceptem de bon grat la proposta de Puigneró, perquè sempre ha apostat per la renovació del Prat, però no té el recolzament del seu Govern", ha dit.

Moreno ha insistit que els comptes "serveixen per a les polítiques públiques" i que el traspàs de Rodalies s'ha de parlar en altres taules. "No és una qüestió només de pressupostos, hi ha una estructura necessària perquè aquest traspàs s'hagi de fer amb cura i a través del diàleg, en un àmbit paral·lel, ha precisat.

Els socialistes són favorables a poder fer el traspàs de Rodalies, però "sempre mitjançant el diàleg i amb una aposta constructiva". El traspàs de competències, ha advertit Moreno, no significa que hi hagi d'haver una millora dels serveis. "Tenim 75 trens que el govern espanyol ha encomanat a Alstom i esperem que el Govern faciliti la seva incorporació al més aviat possible perquè puguem millorar el servei que reben els ciutadans", ha afegit.

Sobre la informació que apunta que Puigneró treballa en "diversos escenaris" sobre l'ampliació de l'aeroport del Prat, Moreno s'ha preguntat si aquesta és "una proposta en ferm", i ha interrogat "quina posició té el Govern sobre aquesta proposta".

La tercera pista de l'aeroport

La Vanguardia va publicar aquest cap de setmana que es plantejava com a alternativa estendre la tercera pista de l'aeroport, tant per l'est com per l'oest, minimitzant l'afectació sobre la Ricarda. Fonts de Vicepresidència van confirmar a l'ACN que la conselleria vol treballar les propostes en el marc del Pla Director del govern espanyol, malgrat la cancel·lació de la inversió, i van descartar valorar "propostes no oficials". El president, Pere Aragonès, va afirmar diumenge que no hi ha "cap nova proposta" acordada pel Govern per ampliar l'aeroport del Prat.

El portaveu del PSC ha lamentat les "divergències" entre socis del Govern i ha dit que espera que la proposta feta pública "no sigui només de Puigneró" i estigui "compartida pel conjunt del Govern". De totes maneres, ha reclamat "concreció".

Oberts a negociar els pressupostos amb el Govern

Moreno ha dit que els socialistes es posen a disposició del Govern per als pressupostos "davant el perill" que puguin no tirar endavant, ja que l'executiu estableix la CUP com a soci prioritari. El portaveu dels socialistes catalans ha explicat que no hi posen "línies vermelles abans de seure", però que, arribat el moment, "establiran prioritats fonamentals de lluita contra la pandèmia i recuperació social".

El 12-O

A les portes del 12 d'octubre, el PSC ha explicat que hi ha "llibertat absoluta" perquè "tothom vagi a manifestar-se allà on vulgui". Amb tot, el partit no enviarà cap delegació a la manifestació convocada per Societat Civil Catalana a Barcelona dimarts al migdia.


Foto principal: El portaveu del PSC Raúl Moreno / ACN