Entitats i partits espanyolistes i feixistes es tornaran a mobilitzar aquest 12 d'octubre pels carrers de Barcelona (i d'altres ciutats de l'Estat) per reivindicar la unitat d'Espanya

A la capital catalana, la majoria ho faran aglutinats sota el paraigua de la plataforma unitària Cataluña Suma por España, que ha convocat una manifestació per a les 12h.

La mobilització sortirà de la confluència del carrer de Provença amb passeig de Gràcia, al costat de la Pedrera, i estarà encapçalada per la pancarta "Junts pel que ens uneix: Espanya i la Hispanitat". Durant la concentració tindran lloc balls de folklore hispanoamericà i nacional.

mani espanyolista 12o - sergi alcazar

L'espanyolisme ha tornat a escollir el passeig de Gràcia com a escenari per mobilitzar-se / Foto: Sergi Alcàzar

El recorregut acabarà a la plaça de Catalunya a les 13.30h, on es llegirà un manifest i sonarà l'himne espanyol. Durant tot el dia hi haurà carpes de diferents entitats instal·lades a la mateixa plaça.

Abans, la fundació Denaes, de la qual Santiago Abascal va ser president, juntament amb Somatemps i Unidad Hispanista, hauran fet una ofrena floral a les 11h al monument a Colom de Barcelona. Posteriorment, aquestes entitats s'uniran a la manifestació del passeig de Gràcia. A la 13h està prevista una ofrena a la Verge del Pilar i a les 19.30h una missa. El dia abans, l'11 d'octubre, es farà un "sopar espanyol".

El PSC se'n desmarca

Els actes, que van ser presentats ahir en una roda de premsa, han rebut el suport de Vox, Ciutadans i el PP. De fet, a la mateixa roda de premsa hi van participar el portaveu adjunt de Vox al Parlament, Antonio Gallego, i el líder del PPC a l'Ajuntament de Barcelona, Josep Bou.

Qui no s'ha sumat a l'organització dels actes ha estat el PSC, la qual cosa ha portat el mateix Josep Bou a demanar als socialistes més implicació, perquè "ells d'una forma o una altra abracen la Constitució". "Seria la nostra il·lusió que hi fossin", ha afegit.

Els feixistes, a Montjuïc

Per altra banda i com és habitual, també hi haurà actes feixistes a Montjuïc. Concretament de la mà del partit ultra Democracia Nacional, tot i que pot ser que s'hi sumin altres com la mateixa Falange.

20191012 MANIFESTACIO DEMOCRACIA NACIONAL FALANGE MONTJUIC 12O Sira Esclasans

Ultres a Montjuïc el 12-O del 2019 / Foto: Sira Esclasans

Sota el lema “Glòria i honor als nostres herois del 1492”, la concentració començarà a les 12h a la plaça de Sant Jordi. Els convocants fan una crida als participants a trobar-se una hora abans a l’Hotel Plaza, situat a la plaça d’Espanya.

 

Imatge principal: manifestació espanyolista a Barcelona celebrada el passat 12 d'octubre del 2020 / Foto: Sergi Alcàzar