El portaveu dels comuns i diputat al Congrés, Joan Mena, ha exigit al vicepresident del Govern i conseller de Polítiques Digitals i Territori, que abandoni el seu pla d'una suposada ampliació alternativa de l'Aeroport del Prat. "Deixi's d'ocurrències", ha sentenciat dirigint-se a Puigneró. 

La Conselleria de Puigneró ha anunciat durant el cap de setmana un pla alternatiu al projecte d'ampliació de l'aeroport del qual es va desmarcar el govern espanyol, segons informa Europa Press. Però per Mena l'alternativa provocaria que "en lloc d'afectar un espai protegit, afectarà dos: a la Ricarda i al Remolar". És per això que ha insistit a no plantejar alternatives que maltractin el medi ambient.

Però els comuns no s'han limitat a assenyalar a Puigneró i expressar el seu descontentament amb el suposat pla alternatiu d'ampliació, sinó que també s'han dirigit al president Pere Aragonès. "Ens dirigim a Aragonès. Ha de deixar clar si dona a suport o no a aquesta nova ocurrència de Puigneró. Esperem que Aragonès i ERC diguin que estan en contra", ha exigit. 

Mena ha assegurat que el projecte de Puigneró respon més als interessos d'Aena que no als de la ciutadania i ha afegit que el seu partit no té constància de què les negociacions entre el govern espanyol i el Govern de la Generalitat sobre l'ampliació de l'aeroport s'hagi reprès. 

No abandonar els pressupostis per Rodalies 

Les demandes dels comuns no s'han limitat a exigir que s'abandoni la idea d'una suposada ampliació de l'aeroport que malmeti el medi ambient. També han exigit que Esquerra Republicana no condicioni l'aprovació els pressupostos generals de l'Estat per al 2022 a "altres coses". Entre aquestes "altres coses" es poden trobar qüestions com el traspàs de Rodalies a la Generalitat. Una reclamació que ha pres força des de l'Executiu català des de la vaga de manistes de la setmana passada. 

La formació morada considera que aquesta mena de qüestions es poden resoldre altres "en altres òrgans i altres taules". A més, Mena ha deixat que clar que cal deslligar aquestes qüestions perquè considera que "aquests pressupostos són prou importants i transformadors per no condicionar-se a altres coses". 

El portaveu ha subratllat que els pressupostos tenen "un potencial de transformació molt important". En aquest sentit, ha destacat que inclouen una pujada del 15% en l'Impost de Societats per a les grans multinacionals. 

 

Imatge principal: El portaveu de Catalunya en Comú, Joan Mena, durant una roda de premsa / Europa Press