Quan només falten 48 hores per saber si s'ajornaran les eleccions del 14-F, només hi ha un partit que continua defensant sense treva que es poden celebrar, el PSC

Tot i l'augment de contagis, ingressos hospitalaris i increment de pacients a les UCI, la portaveu socialista, Eva Granados, ha tornat a insistir aquest dimecres en la compareixença al Parlament sobre la Covid que no hi ha cap motiu per ajornar els comicis. "Som una societat responsable que afronta la pandèmia de cara i que fa el que toca fer, i d’aquí a cinc setmanes a Catalunya toca votar", ha reblat. 

En aquest sentit, Granados ha reclamat al Govern que deixi de "centrifugar responsabilitats" en la gestió de la pandèmia i que comenci a impulsar ajuts "amb els fons que tenen, com altres comunitats han fet", en resposta a la intervenció de la consellera de Presidència, Meritxell Budó, que ha denunciat els "0 euros" de l'Estat en ajuts directes​.

Aquest posicionament tan contundent coincideix amb un creixement de les expectatives dels socialistes en algunes enquestes després de canviar Miquel Iceta pel ministre Salvador Illa. De fet, el mateix Illa va evitar ahir pronunciar-se sobre si calia ajornar les eleccions, però va deixar clar que seguiria sent ministre si finalment no se celebraven el 14-F​.

Cs i CUP volen ajornar-les

Així doncs, el PSC es troba cada cop més aïllat en la qüestió de les eleccions. Mentre JxCat i ERC continuen mantenint-se prudents sobre si cal ajornar-les, Ciutadans i la CUP ja han apostat públicament per canviar la data. Ara bé, el president de JxCat, Albert Batet, ha assegurat que la seva formació "vol votar", però que "no entrarà en una batalla partidista" i que prioritzen la pandèmia.

El líder de Ciutadans, Carlos Carrizosa, ha afirmat que s'haurien d'ajornar les eleccions buscant el consens entre tots els grups. "Els polítics no podem fer una campanya en el moment més àlgid de la pandèmia i amb els hospitals col·lapsats", ha dit en una entrevista a TVE. Més tard, en seu parlamentària, ha assegurat que no entenia "el silenci" del Govern sobre aquest tema.

"Cal ajornar les eleccions del 14 de febrer", va dir ahir en la mateixa línia la cap de llista de la CUP per al 14-FDolors Sabater, en una entrevista al programa Més 324, tot afegint que malgrat que és necessari que se celebri la votació, és primordial preservar el dret de la salut de les persones.

Per altra banda, la líder dels comuns, Jéssica Albiach, ha evitat pronunciar-se avui en la sessió del Parlament sobre aquest tema. Tanmateix, ahir mateix va reconèixer que li costava imaginar-se "unes eleccions amb els hospitals al límit i a punt del col·lapse".