El candidat de Ciutadans, Carlos Carrizosa, també vol aplaçar les eleccions del 14 de febrer: "S'haurien d'ajornar les eleccions buscant el consens entre tots els grups. Els polítics no podem fer una campanya en el moment més àlgid de la pandèmia i els hospitals col·lapsats". I dona els motius en una entrevista a TVE: "I que els ciutadans no puguin votar tranquil·lament perquè és una festa de la democràcia i s'ha de votar sense por. També hi ha 25.000 persones que configuraran les meses electorals i sense vacunació, primer de tot és la salut de les persones".

Així doncs, Ciutadans és el segon partit, després de la CUP, en afirmar públicament que no volen anar a les urnes el mes que ve. Ahir, va ser igual de taxativa la candidata cupaire, Dolors Sabater, en una entrevista a TV3. Carrizosa tira de l'exemple personal per explicar el perill sanitari amb què s'enfronta la població pel risc de coronavirus: "El meu pare no el van agafar per col·lapse i va morir als 85 anys. Ell va preferir quedar-se a casa, jo sé molt bé el que és el patir d'una família. De fet, ell mateix no va voler ni anar a l'hospital, deia tinc vint malalties i aniré allà perquè no m'atenguin".

Malgrat tot, no nega que l'espera es pot fer llarga: "No m'agrada tenir tres mesos més patint un govern inoperant però si salvem vides, davant la balança, salvem vides i després ja canviarem el govern". En aquesta línia, demana que també els socialistes reflexionin i apostin per aplaçar-les: "Ho haurien de veure i més un candidat que és ministre de Sanitat com Salvador Illa. Ell hauria d'estar al 100% gestionant aquesta pandèmia".

Roldán, "un experiment"

El salt de la fins fa pocs dies segona de Ciutadans, Lorena Roldán, al Partit Popular ha estat un cop pels taronges que Carrizosa vol portar amb dignitat i li resta importància. Tant el canvi de Roldán com la fugida de la regidora barcelonina de Barcelona pel Canvi cap als populars són, segons ell, "experiments" que s'haurà de veure "si funcionen". Malgrat tot, admet que "respecta molt a la Lorena" i assegura que no li farà mai cap retret personal ni polític malgrat haver decidit canviar de partit "de la nit al dia".

"Vaig votar Convergència"

A més, també fuig del desastre que pronostiquen les enquestes per Ciutadans: "Ens estan deixant una mica per sota del que traurem. No accepto el plantejament sobre si votaria el senyor Illa, sinó al revés". Carrizosa se sentia còmode parlant amb l'entrevista Gemma Nierga i ell mateix ha admès que volia donar una exclusiva. Abans de Ciutadans, havia votat Felipe González, José María Aznar i també Convergència.

Sobre el vot a aquest darrer partit, ho atribueix a "pecats de joventut perquè un catalanista i un espanyolista són el mateix". Ara bé, ell mateix admet que, en definitiva, " va votar de tot" i el vot cap a Convergència va venir motivat pel seu pare, que també aposta per aquest partit.