Fins ara la CUP s'oposava a què s'ajornessin les eleccions autonòmiques previstes pel pròxim 14 de febrer, però ara ha fet un gir de 180 graus i ha demanat que s'endarrereixin arran de la pandèmia de la Covid-19. "Cal ajornar les eleccions del 14 de febrer", ha manifestat la candidata a la presidència de la Generalitat de la formació, Dolors Sabater, en una entrevista al programa Més 324, que presenta i dirigeix, Xavier Grasset.  

En aquest sentit, ha indicat que malgrat que és necessari que se celebri la votació, ha remarcat que és primordial preservar el dret de la salut de les persones. Per això, no ha dubtat en cap moment que s'ha d'endarrerir les eleccions. Actualment, Catalunya viu immersa en una tercera onada de la pandèmia de coronavirus, que està desbocada. En les darreres 24 hores s'han detectat 7.047 nous positius.

Urna eleccions ACNUnes urnes posades per unes eleccions en una imatge d'arxiu / ACN

Respectar el dret de vida i de vot

"Les dades epidemiologies ens alarmen, són preocupants", ha destacat Sabater. En aquest sentit, el pròxim divendres el Govern té previst reunir-se amb els partits polítics de l'arc parlamentari per prendre una decisió sobre si s'ajornen les eleccions. Ara bé, Sabater ha indicat que no s'esperaran a divendres i que demà mateix la CUP traslladarà la seva proposta per endarrerir els comicis. 

Malgrat que la líder anticapitalista ha criticat amb duresa la gestió que el Govern ha realitzat de la pandèmia de coronavirus, ha assenyalat que no queda més opció. "Cal acabar amb aquest desgavell d'aquest Govern", ha indicat, però ha emfatitzat que ara toca prioritzar el dret de vida de les persones i el dret de vot

També, ha demanat a les formacions que no facin política sobre aquesta qüestió, que ha considerat que s'ha de prendre d'acord amb paràmetres científics. 

Per contra, el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, s'ha mostrat a favor de celebrar els comicis.  "Obrirem les escoles i tancarem els col·legis electorals? S'està dient que al febrer es podrà anar a esquiar i podrem anar a treballar i agafar el metro", ha argumentat en una entrevista a Els Matins de TV3. 

En canvi, un grup d'experts creat pel Síndic de Greuges ha valorat que és necessari ajornar les eleccions.