El CatalanGate, l'escàndol d'espionatge que afecta més d'una seixantena de personalitats vinculades al moviment independentista, ja fa tres setmanes que ha esclatat, però en aquest temps no ha quedat resolt. El Govern i l'independentisme ja han apostat per fer palès el seu descontentament amb la situació. El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha expressat en reiterades ocasions al seu homòleg espanyol que la confiança d'ERC a l'executiu central no està garantida i que calen explicacions, transparència i dimissions. Davant d'això, la setmana passada Aragonès va expressar a Pedro Sánchez la necessitat d'una trobada, que encara és pendent de data. Abans d'assistir plegats a la Reunió del Cercle d'Economia divendres passat, es va produir un intercanvi d'impressions amb posat molt seriós que va durar escassos minuts, però que Aragonès va aprofitar per advertir Sánchez: "La situació és molt greu. Cal una trobada urgent". 

Avui, el PSC s'ha pronunciat sobre aquesta possible reunió, i ho ha fet per donar suport a aquesta aposta del president de la Generalitat. Ho fa, de fet, després que la vicepresidenta del govern espanyol Nadia Calviño hagi valorat molt positivament aquesta trobada i ha assegurat que Sánchez estarà encantat de reunir-se amb el president Aragonès. Així, els socialistes catalans s'han assegurat de no posicionar-se en contra del camí que marca el PSOE. La viceprimera secretària de l'Àrea d'Organització i Acció Electoral, Lluïsa Moret, ha confiat que aquesta trobada es produirà "com abans possible", i ha afirmat que d'aquesta manera es podrà "mantenir viu" el diàleg entre Catalunya i l'Estat, tot i les crítiques perquè la taula de diàleg no dona fruits i no es reuneix des de setembre.

"Donem suport al Govern d'Espanya, que des del primer moment ha abordat la gestió del cas Pegasus", ha afirmat, en una retòrica ja habitual de mostrar-se conforme amb la feina que impulsa La Moncloa. També ha recordat que Pedro Sánchez ja va obrir-se a desclassificar documents concrets si fa falta per aclarir l'espionatge, una petició que ha formulat avui mateix el secretari general de Junts, Jordi Sànchez. Així, la socialista ha deixat al president espanyol decidir què fa a partir d'ara i si és conseqüent amb la seva paraula. Més enllà, també ha fet una nova crida a què Pere Aragonès reuneixi una taula de diàleg entre el Govern de la Generalitat i els partits catalans.

Jocs d'Hivern acordats amb l'Aragó

Tampoc hi ha hagut cap novetat en el posicionament del PSC respecte als Jocs Olímpics d'Hivern del 2030, malgrat que aquest cap de setmana s'hagin produït dues novetats importants. D'una banda, l'Aragó ha rebutjat la darrera proposta del Comitè Olímpic Espanyol. I, de l'altra, Catalunya ha obert la porta a presentar una candidatura en solitari atesa la dificultat per pactar-ne una de conjunta amb l'Aragó. Això, però, no ha alterat la retòrica del PSC. Així, Moret ha insistit un cop més que la candidatura ha de ser compartida, i ha apel·lat a tots dos territoris que dialoguin per arribar a un acord. "Hi ha marge de negociació per a aconseguir-ho. Demanem a tothom que tingui altura de mires i s'esgoti aquesta via", ha reclamat.