El PSC no vol que el Parlament pugui debatre una llei d'amnistia per als presos polítics. Ho ha dit aquest dilluns la viceprimera secretària del partit, Eva Granados, després que el president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, apostés perquè la cambra catalana proposés una llei d'amnistia al Congrés dels Diputats.

"No hi ha espai per a una llei d'amnistia perquè la justícia ja ha actuat", ha afirmat Granados, que ha afegit que una llei d'aquest tipus només s'entendria en cas d'excepcionalitat democràtica. "I l'única excepcionalitat van ser els fets dels independentistes, saltant-se les lleis al Parlament", ha denunciat.

Pel que fa a la sentència condemnatòria contra els membres de la Mesa, la socialista ha demanat que "ningú torni a saltar-se les normes". Ha assegurat que els membres del PSC que van formar part de la Mesa i la Junta de Portaveus "sempre van intentar de totes les maneres possibles que en aquella legislatura negra no es traspassessin les línies de la legalitat".

Les mesures per la Covid-19

El PSC també ha criticat la "manca de previsió i planificació" del Govern en les restriccions anti-Covid-19 i l'ha emplaçat a "actuar, dialogar amb el sector i compensar" els sectors afectats. Això sí, Granados ha expressat tot el suport per les mesures sanitàries aplicades i fins i tot ha animat a activar "actuacions contundents" si cal fer-ho, però ha reclamat a la Generalitat que "actuï amb les seves competències".

La dirigent socialista veu els 40 milions d'euros d'ajuts a l'hostaleria una "xifra ridícula". "És un executiu que en comptes d'actuar, envia cartes; que en comptes de dialogar amb el sector, es barallen al Govern", ha afegit.

Granados ha dit que la Generalitat haurà rebut a finals d'any 3.225 milions d'euros amb fons no reemborsables i ha reclamat al Govern que "no busqui excuses" i "prioritzi els recursos que té, que no són pocs". També ha reclamat que concreti on van els recursos que arriben per pal·liar els efectes de la pandèmia.

"10 anys perduts"

La viceprimera secretària dels socialistes catalans també ha celebrat que dimecres es posarà en marxa el rellotge electoral amb un "acte equivalent" que el president del Parlament farà al ple. Considera que és "una bona notícia" que s'encamini cap als comicis el 14 de febrer perquè hi haurà "l'oportunitat de passar pàgina".

El PSC ha lamentat que Catalunya "ha perdut 10 anys". També ha criticat que JxCat i ERC es "barallen entre ells per saber qui va o qui no va" a la trobada de presidents on s'ha de debatre sobre els fons europeus.