La CUP ha demanat aquest dimecres una "ofensiva perquè una amnistia col·lectiva i que afecti a totes les persones represaliades (preses, exiliades i investigades en aquesta macrocausa) es converteixi al marc i motor d'un exercici del dret a l'autodeterminació". En un comunicat amb motiu de l'aniversari de la sentència de l'1-O, la formació ha afirmat que aquest judiciy va ser una "mostra més de la set de revenja de l'Estat espanyol i dels seus aparells judicials" i ha recordat que hi ha més de 2.000 de represaliats.

Així mateix, ha criticat que amb la sentència del Tribunal Suprem de fa un any l'Estat "va validar un marc repressiu altíssim dirigit contra qualsevol voluntat popular d'autotutelar-se davant de les lleis injustes i a limitar el dret a la protesta, el dret a la llibertat d'expressió i la gestió de la dissidència política".

Els cupaires han recalcat que "la repressió no ve únicament i exclusivament per part de l'aparell de l'Estat, sinó que també és duta a terme pels Mossos d'Esquadra i el Departament d'Interior de la Generalitat". A més, la CUP ha reivindicat la mobilització i l'autoorganització popular com a via per defensar i aconseguir drets, i s'ha atribuït la responsabilitat de "teixir una alternativa als partits actuals del Govern que pugui ser decisiva per avançar en la ruptura amb l'Estat".