El president de la Generalitat, Quim Torra, no preveu "en absolut" perimetrar l'Hospitalet de Llobregat (Barcelona) davant el rebrot de coronavirus a la ciutat, segons ha declarat aquest diumenge. En un acte de la campanya 'Mulla't per l'Esclerosi Múltiple',Torra ha dit que li preocupen les xifres de contagis de l'Hospitalet, però s'ha compromès a actuar ràpid davant els rebrots a la ciutat i a tot Catalunya.

"Quan sigui necessari fer un pas enrere, farem un pas enrere", ha afegit el president. Segons ha confirmat, està en contacte permanent amb l'alcaldessa de l'Hospitalet, Núria Marín, i ha explicat que  aquest diumenge a la tarda tenen previst estudiar les "mesures necessàries" que es prendran a la ciutat a partir de dilluns.

Vida normal amb precaucions

De moment, el president Torra insta la població de tot Catalunya a fer vida normal per seguir reactivant l'economia, encara que amb la mascareta i respectant les mesures de seguretat, perquè així "no caldrà parar res", però ha augurat que la situació serà complicada durant els propers mesos.

gent gran coronavirus Hospitalet de Llobregat EFE

Gent gran a L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona). / EFE

Respecte a l'evolució del brot de coronavirus al Segrià (Lleida), ha recordat que aquest diumenge a la tarda hi haurà una roda de premsa a Lleida sobre més mesures a seguir, que seran aquelles que "responguin als criteris d'experts i científics".

L'evolució del rebrot a L'Hospitalet

En una setmana, l'Hospitalet de Llobregat ha passat de tenir 30 casos confirmats de Covid-19 a sumar-ne un total de 107, segons va informar aquest dissabte Marín. L'impacte del rebrot ha estat sobretot als barris del nord: 37 de les persones afectades pel coronavirus viuen al barri de la Torrassa, que fa una setmana tenia registrats quatre positius. Es tracta de brots familiars i, segons va dir Salut aquest dissabte, les cadenes de transmissió estaven controlades.

Núria Marín Alcaldessa Hospitalet ACN

L'alcaldessa de L'Hospitalet de Llobregat, Núria Marín. / ACN

Aquest diumenge, l'Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat ha decidit tancar les pistes esportives públiques situades a peu de carrer davant del rebrot de casos de coronavirus detectat al municipi. Núria Marín, ha explicat en una entrevista a Rac1 que la mesura s'ha pres "per evitar el contacte i l'aglomeració de joves" que té lloc en aquests espais.

Imatge principal: El president de la Generalitat, Quim Torra. / ACN