Detectat un rebrot de casos de coronavirus a l'Hospitalet de Llobregat l'última setmana. Hi ha diversos brots familiars, tres positius en una residència i casos aïllats, però les cadenes estan controlades. Fins a finals de juny la mitjana de nous casos a l'Hospitalet de Llobregat era de quatre diàris, una dada que s'ha disparat l'última setmana. A la segona ciutat més poblada de Catalunya s'hi han registrat 107 positius els útims set dies

Aquest divendres, la mitjana setmanal de nous positius a la ciutat s'ha enfilat fins a 16,4, arribant els 45 nous casos el dia 8 de juliol. 

Aquest augment es concentra al barri de la Torrassa de l'Hospitalet de Llobregat, que ha passat dels tres casos als 31 actuals.

La investigadora de la Universitat Politècnica de Catalunya, Clara Prats, certifica que la situació està empitjorant" tot i que si es garanteix un bon funcionament de les xarxes de contactes i rastreig els brots són perfectament controlables. L'increment de casos era previsible després de la fi de l'estat d'alarma, però encara estem en zona verda. Això vol dir que, si es fan les coses bé, la situació es pot controlar", assenyala Prats".

"No ens haurien de preocupar encara si es fan les coses ben fetes", ha dit la investigadora en declaracions a Rac1 aquest diumenge, que apel·la a la responsabilitat personal i a les mesures higièniques i de seguretat. 

Cadenes de transmissió controlades

En el mateix sentit s'ha pronunciat el depertament de Salut, que assegura que ara per ara les cadenes estan controlades. Des del Departament es demana que s'extremen les precaucions d'higiene de mans, distància de seguretat i ús de la mascareta.

Salut està en contacte permanent amb l'ajuntament de la ciutat, a qui preocupa la velocitat amb què han augment els contagis en aquesta zona.

104 nous casos a l'àrea metropolitana sud

L'increment de casos a Barcelona i la seva àrea metropolitana en els últims dies suposa un canvi de tendència després de més de dos mesos de descens sostingut de l'epidèmia. A la regió sanitària de l'àrea metropolitana sud s'hi ha detectat un total de 13.725 casos fins aquest divendres i des de l'inici de la emergència sanitària. D'entre tots aquests, 3.048 han estat detectat en residències. Les últimes 24 hores, segons el comunicat de Salut, hi ha hagut 104 casos testats. 

Pel que fa a les morts a la regió metropolitana sud, les funeràries n'han reportat una de nova aquest divendres. En total a Catalunya, ja hi ha 12.607 víctimes, de les quals 6.896 han estat en un hospital o centre sociosanitari (una més), 4.111 en residències (les mateixes), 799 en domicilies (les mateixes), i 801 no classificades per falta d'informació (les mateixes).