L'Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat ha decidit tancar les pistes esportives públiques situades a peu de carrer davant del rebrot de casos de coronavirus detectat al municipi, que ha sumat més de 100 positius en una setmana. L'alcaldessa de la població, Núria Marín, ha explicat en una entrevista a Rac1 que la mesura s'ha pres "per evitar el contacte i l'aglomeració de joves" que té lloc en aquests espais.

Des d'avui, doncs, almenys quatre pistes esportives estaran tancades al públic i no es descarta que la mesura es pugui ampliar en els propers dies a altres equipaments, com per exemple, els parcs públics.

Pel que fa la naturalesa del brot, Marín ha explicat que el focus del barri de la Torrassa, un dels més importants, és un brot familiar i l'objectiu principal ara mateix és evitar que aquest contagi passi a ser comunitari. "La conselleria ens va dir que hi havia una situació controlada però que, si no s'atura, en qualsevol moment es pot descontrolar", ha explicat, recordant que l'Hospitalet de Llobregat és el municipi amb més densitat de població de Catalunya, cosa que suma perillositat als contactes.

Marín s'ha mostrat especialment preocupada per poder assegurar-se que les persones positives o els seus contactes compleixin el confinament i que ho facin "en les millors condicions". "Volem comprovar que les persones confinades estiguin en les millors condicions i, si no és possible, els oferirem alternatives des de l'Ajuntament", ha anunciat.

Ara mateix, el consistori no té dades de les persones afectades, informació que ha reclamat a la conselleria de Salut per poder fer un "seguiment directe". Aquest seguiment no implicaria, segons ha aclarit l'alcaldessa, una vigilància del domicili on es realitza el confinament però sí que oferiria serveis d'atenció domiciliària si és necessari, depenent de les condicions de cada cas.

Marín va anunciar l'existència d'aquest brot ahir al matí amb una roda de premsa a peu de carrer abans que s'expliqués des de la conselleria de Salut. Preguntada pel motiu d'aquesta actuació, ha apuntat que "la Generalitat no havia dit res i, com a responsable de la ciutat, era la meva obligació". Tot i això, ha dit que el contacte amb els mitjans havia estat prèviament comentat amb representants de Salut, a qui els havia "semblat correcte".

La situació del brot

L'augment de casos de coronavirus de l'Hospitalet està vinculat a diversos brots familiars, deu positius en una residència i casos aïllats. A finals de juny la mitjana de nous casos a l'Hospitalet de Llobregat era de quatre, mentre que aquesta setmana s'ha arribat a detectar-ne fins a 45 en un sol dia.

El departament de Salut assegurava aquest dissabte que, ara per ara, les cadenes estan controlades i demana que extremar les precaucions d'higiene de mans, distància de seguretat i ús de la mascareta.