L'exvicepresident de la Generalitat Jordi Puigneró ha fet públic aquesta setmana a través de les xarxes socials que està fent un recorregut per Amèrica Llatina preparant-se per tota una "lliçó de vida". Aquest dissabte va compartir una imatge des del famós cim del Vinicunca al Perú, des d'on va explicar que s'està "aclimatant per intentar aviat l'ascensió al Huayna Potosí", un cim de 6.000 metres a Bolívia. "Pujar muntanyes és una lliçó de vida", va afirmar en una piulada l'exconseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, que va ser destituït pel president de la Generalitat, Pere Aragonès, per les discrepàncies entre ERC i Junts.  

Entre els comentaris a la publicació, un usuari va comparar l'ascens a una muntanya amb la independència de Catalunya, assegurant que, igual que Puigneró al Perú, "està en fase d'aclimatació". Un missatge amb el qual l'exvicepresident de la Generalitat va coincidir. "Sempre hi serà. Perquè la supervivència de la Catalunya nació està en joc sense un Estat que vetlli per ella i amb un Estat que la vol assimilar", va respondre l'exconseller. 

Jordi Puigneró, que durant el mes de gener va descartar ser candidat a l'alcaldia de Sant Cugat, ja va compartir el passat dijous una fotografia d'aquest viatge a Amèrica Llatina, en aquella ocasió des de Cusco. L'exconseller de Polítiques Digitals va recordar que és la ciutat "on els espanyols van executar i esquarterar Túpac Amaru", l'indígena peruà que va liderar la Gran rebel·lió en contra de la corona espanyola el novembre de 1780 al Virregnat del Perú i el Virregnat del Río de Plata, que formaven part de l'imperi espanyol. Recordant la història, Puigneró també va assenyalar que els espanyols "van enderrocar temples inques per construir esglésies amb les seves pedres". Tot i trobar-se lluny de Catalunya, va aprofitar l'ocasió per carregar contra la taula de diàleg entre ERC i el govern espanyol, recordant que la de la corona espanyola amb els inques "no va acabar de funcionar".

Pròxima meta de Puigneró: el cim de l'Huayna Potosí

Puigneró ha visitat aquest dissabte Vinicunca, coneguda també com la Muntanya dels Sets Colors, amb una altitud de 5.200 metres. El seu destí per aconseguir una "lliçó de vida", però, es troba a Bolívia, concretament a 25 quilòmetres de La Paz. Es tracta de l'Huayna Potosí, un dels objectius d'aquells aficionats a la muntanya que volen ascendir un cim de 6.000 metres amb una ruta curta i fàcil.