L'exvicepresident del Govern, Jordi Puigneró, ha aclarit en una entrevista a Cugat Mèdia que no serà l'alcaldable de Junts per Catalunya a Sant Cugat del Vallès a les eleccions municipals 2023. Després que el president de la Generalitat, Pere Aragonès, el destituís, hi havia rumors que apuntaven que Puigneró podria ser el cap de llista de la seva ciutat. En la citada entrevista, l'exresponsable del Departament de Polítiques Digitals i Territori destaca que tot plegat no ha anat més enllà del rumor. De fet, ha manifestat que es posa "a disposició" del qui serà el candidat de Junts a l'alcaldia de Sant Cugat, Josep Maria Vallès, que aquest mateix diumenge serà presentat com a alcaldable, acompanyat de Jordi Turull i Xavier Trias.

🗓️ Calendari de les Eleccions Municipals 2023 a Catalunya: totes les dates i quan es vota

🔴 Candidats a les eleccions municipals 2023 a Sant Cugat del Vallès: tota la llista

En específic, Puigneró ha asseverat que "hi ha hagut gent que ha dit que seria l'alcaldable de Junts, però jo sempre he defensat que a Sant Cugat ja tenim un alcaldable escollit". Tancant definitivament el debat, ha afegit que "no m'agrada ser de les persones que forcen situacions i no ha sigut mai una possibilitat, ha sigut una brama que ha fet córrer gent diversa que potser pensaven que jo tindria més possibilitats, però ho tinc totalment descartat". L'exvicepresident de l'executiu català ha explicat que assistirà a la presentació de Josep Maria Vallès d'aquest diumenge.

Sobre el seu futur polític, Jordi Puigneró ha apuntat que necessita un "període de reflexió" per veure "com es desenvolupa" tot plegat. Ara disposarà de dos anys sabàtics, que ha acordat amb IBM, l'empresa on treballa. En tot cas, també s'ha mostrat "a disposició del país i de la independència de Catalunya": "Si el projecte que hi ha és per avançar cap a la independència de Catalunya, jo em posaré a disposició en la posició que es cregui convenient".

Josep Maria Vallès substituirà Carmela Fortuny al capdavant de la llista de Junts a Sant Cugat del Vallès

En la recta final del mes de juliol, Junts va anunciar que el seu alcaldable a les eleccions municipals 2023 a Sant Cugat seria Josep Maria Vallès. Aquesta decisió va arribar després d'un acord entre Vallès i Carles Brugarolas, ja que ambdós van concórrer al procés de primàries que es va celebrar al juny i van quedar empatats. Amb la destitució de Puigneró, semblava que s'obria de nou l'escenari sobre qui seria l'alcaldable a la ciutat santcugatenca, però no hi ha cap canvi. En els darrers comicis, Junts es va imposar amb el 27,5% dels vots i aconseguint 9 regidors, però un pacte d'ERC, PSC i la CUP va donar l'alcaldia als republicans.