Ves per on. Si fa uns dies tots els mitjans s’afanyaven a explicar què va ser el FRAP (Front Revolucionari Antifeixista i Patriota) arran de la vinculació del pare de Pablo Iglesias amb aquesta organització antifeixista, ara resulta que ningú té cap interès a explicar què van ser els GAL (Grups Antiterroristes d'Alliberament), per molt que la CIA hagi desclassificat documentació que avala la tesi que aquella organització paramilitar va ser organitzada directament des del govern espanyol i de l’aleshores president, Felipe González.

El silenci d’Estat s’estén als mitjans de comunicació i tot apunta que no es vol remoure aquell episodi criminal que reflecteix que la suposadament modèlica transició es va fonamentar en el pistolerisme orquestrat des de les clavegueres. Democràcia i pistoles no casen gaire bé, i fer trontollar l’espina dorsal del règim espanyol no sembla la prioritat de ningú.

Així, davant aquesta apagada informativa sobre aquest tema, les portades d’avui prefereixen centrar-se en altres afers, en una miscel·lània informativa on hi ha de tot, tot i que el tema més repetit és la cimera organitzada per la CEOE, que ocupa diverses portades.

abc

lavanguardia

elperiodico

L’ABC dedica la seva primera plana a aquesta trobada, amb un exercici gràfic que, sota el títol "Iniciativa davant ideologia" extreu declaracions d’alguns dels principals empresaris espanyols. El mateix tema recull la portada d’El Periódico: "Els empresaris demanen diàleg contra la crisi", i La Vanguardia: "Els empresaris demanen seguretat jurídica i consens".

elmundo

elpais

Al seu torn, El Mundo aposta per insistir en la qüestió de l’alt nombre de morts a les residències de gent gran a causa del coronavirus i en concret en trobar-hi un culpable: "Els geriàtrics van demanar sense èxit ajuda al ‘número 2’ d’Iglesias", mentre que El País prefereix un tema econòmic: "Espanya preveu invertir 150.000 milions contra la crisi en dos anys".

larazon

ara

elpuntavui

La Razón, en canvi, prefereix assegurar que "El PP assumeix que la UE demanarà que doni suport als pressupostos", mentre que l’Ara recorda que "Els primers turistes alemanys arriben a Mallorca". Finalment, El Punt Avui dedica la seva portada a recordar la figura del periodista de la casa Manuel Cuyàs, traspassat ahir als 67 anys: "Commoció per la mort de Manuel Cuyàs".