La dirigent del PP Cayetana Álvarez de Toledo ha acusat el vicepresident espanyol, Pablo Iglesias, de ser "fill d'un terrorista". Però qui és el pare de Pablo Iglesias? Realment va ser terrorista?

El pare de Pablo és Francisco Javier Iglesias Pérez, que va ser inspector de treball i professor universitari, i ara està jubilat. Va ser militant del Partit Comunista d'Espanya (marxista-leninista), una de les escissions radicals del PCE de signe maoista, del 1964, després que Santiago Carrillo va optar als anys 60 per la fidelitat al PCUS, en ple franquisme.

Carrillo va acceptar anys després la transició política, i el PCE (marxista-leninista), va ser un dels petits sectors que s'hi va oposar frontalment.

Francisco Javier Iglesias va ser membre del FRAP, grup violent vinculat precisament al PCE (marxista-leninista) que va actuar del 1973 al 1978, però no va ser acusat mai de participar en accions terroristes. Va ser detingut el 26 d'abril del 1973 i va entrar a la presó dos dies després per repartir propaganda il·legal sobre el Primer de Maig.

La militància del pare d'Iglesias al FRAP ha estat reconeguda per ell mateix o pel seu fill, però sempre negant que hagués comès delictes de sang.

L'eurodiputat de Vox Hermann Tertsch va ser condemnat el 2019 a indemnitzar amb 15.000 euros el pare de Pablo Iglesias per "intromissió il·legítima" i "vulneració del dret a l'honor, a la intimitat i a la pròpia imatge", després que el va acusar d'estar relacionat amb un dels tres assassinats que van cometre els FRAP. Concretament, el d'un agent de policia el Primer de Maig del 1973. Però l'afirmació era falsa, perquè en aquell moment Francisco Javier Iglesias estava a la presó des de feia dies, d'on sortiria al mes de juny.