Eulàlia Reguant, portaveu de la CUP al Parlament, ha assegurat aquest dissabte que creu que la legislatura actual del president de la Generalitat, Pere Aragonès, "no s'exhaurirà". En declaracions a Catalunya Ràdio, la cupaire, que afronta la que serà la seva última legislatura, ha assegurat que "tothom juga una mica a fer càlculs" sobre la duració del Govern i que, des del seu punt de vista, "aquesta legislatura no s'exhaurirà". Així mateix, Reguant ha assegurat que hi haurà pressupostos, encara que "de moment es fan pregar una mica".

En aquest sentit, ha afirmat que "tothom escenifica una mica" sobre la negociació dels comptes catalans, però que "en el fons" partits com el PSC els volen aprovar. Per la seva part, ha argumentat que la CUP està en contra de la proposta plantejada perquè no estan disposats a aprovar uns pressupostos "que no aborden els problemes reals de la gent". De fet, Reguant ja es va mostrar crítica amb les condicions del PSC per aprovar els pressupostos, entre les quals hi ha l'ampliació de l'aeroport del Prat i el projecte Hard Rock, assegurant que eren fer "passos enrere". 

"El PSC va fer pública la seva proposta pels pressupostos: negacionisme climàtic, agenda de la Patronal, i assumpció del discurs de la dreta i l'extrema dreta en la política exterior catalana. Propostes que són passos enrere. Les desigualtats ja un altre dia", va escriure a través de les xarxes socials.

Suport a la vaga de sanitaris i educació

Durant l'entrevista, Eulàlia Reguant ha demanat als ciutadans "donar suport al personal sanitari i al personal d'educació que s'està organitzant per mobilitzar-se el 25 i 26 de gener". Segons la portaveu de la CUP al Parlament, amb aquesta acció de protesta, "ells no renuncien a defensar allò que és de totes, que és públic".

Tots dos sectors han convocat una aturada que coincidirà durant els dies 25 i 26 d'aquest mes. D'una banda, la comunitat educativa duran a terme aquesta acció per reprendre les protestes fetes a principis del 2022 quan no van arribar a cap acord amb el Departament d'Educació sobre com revertir les retallades. Per l'altra, el sindicat Metges de Catalunya també va decidir cridar a la vaga al sector sanitari en veure una falta de voluntat per part de la conselleria a l'hora de negociar les millores salarials i assistencials que reclamen.

Reguant sobre la condemna per desobediència

La portaveu de la CUP al Parlament també ha estat preguntada per la condemna de desobediència greu després de negar-se a contestar les preguntes de Vox al judici de l'1-O. Reguant ha detallat que la multa de 13.500 euros que li van posar ha estat pagada en part amb els diners recaptats en una "caixa de solidaritat expressament creada per donar suport a tots els casos repressius vinculats a la lluita antifeixista".