El PSOE continuaria sent la força més votada al Congrés de Diputats si se celebressin eleccions avui, segons el sondeig que ha publicat aquest migdia el diari ABC, que demostra que l’acord dels pressupostos no ha passat factura els socialistes ni a ERC i Bildu, que guanyen representació. El PP retalla distàncies amb els socialistes, i es queda a 13 escons, mentre que Vox i Unidas Podemos són les formacions que perden més suports. PP i Vox sumarien més escons que l’actual coalició de govern per la pèrdua de 15 diputats de formació morada.

La mostra de GAD3 va ser realitzada després que el Congrés dels Diputats donés llum verda als pressupostos generals de l’Estat. Segons la mostra, el PSOE és la formació amb més suports i aconseguiria 123 diputats, tres més que als comicis del 2019. El seu soci de govern, la formació de Pablo Iglesias, però perdria 15 escons i es quedaria amb 20 escons. La coalició de govern sumaria, segons la mostra, 143 diputats en lloc del 155 que té ara.

PP i Vox sumen més de PSOE i Podemos

La segona força més votada és el PP de Pablo Casado que retalla distàncies amb els de Pedro Sánchez i aconsegueix 110 diputats , 21 més. Per contra Vox, la tercera força, perd 11 escons i es queda amb 41. PP i Vox sumarien 151 escons, més que l’actual coalició de govern. Ciutadans, guanya un diputat i es queda en 11.  Si la formació d’Inés Arrimadas se sumés a PP i Vox arribarien a 162 diputats, lluny dels 176 necessaris per poder formar govern.

inarritu rufian

Els diputats Gabriel (ERC) Rufián i Jon Iñarritu (Bildu) 

ERC i Bildu milloren

L’enquesta apunta que ERC i Bildu millorarien resultats. Esquerra passaria de 13 a 15 escons i Bildu avançaria el PNB que es manté amb sis escons, i obtindria 7 diputats, dos més que el 2019.

Junts per Catalunya perdria un diputat i es quedaria amb 7, mentre que la CUP passaria de 2 a 1 diputat. L’enquesta es basa en 2.005 entrevistes telefòniques realitzades entre el 30 de novembre i el 14 de desembre.

Imatge principal, Pedro Sánchez i Pablo Casado a la Moncloa / Pool