El PP “no requereix cap taula de diàleg com la que Sánchez ha creat per als independentistes” i “no col·laborarà en el blanquejament” de les taules que el PSOE ha pactat amb ERC i Junts. Així ha respost la secretària general dels populars, Cuca Gamarra, a la proposta que aquest matí ha plantejat el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que oferirà al líder de l'oposició, Alberto Núñez Feijóo, crear una “comissió de treball” per abordar la renovació del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), un nou finançament autonòmic i la reforma de l'article 49 de la Constitució per eliminar el terme “disminuïts” en referència a les persones discapacitades.

Negociacions en l’àmbit “de les institucions”

“Com que no ha aclarit si aquesta hipotètica reunió que vol mantenir serà en territori nacional o a l’estranger” i “no ha aclarit si requereix mediadors o no”, Cuca Gamarra ha rebutjat el plantejament que Pedro Sánchez ha fet aquest matí en una entrevista a ‘Espejo Público’ d’Antena 3. “Si ha decidit humiliar-se davant dels independentistes, nosaltres li diem que amb nosaltres no compti per blanquejar aquestes humiliacions”, ha sentenciat en una intervenció al Comitè de Direcció del PP d’Aragó.

Tot el que el PP hagi de negociar amb el PSOE “serà sempre en l’àmbit de les institucions i del parlament”, segons ha argumentat Cuca Gamarra, que ha reblat que això és el que és “lògic i apropiat en una democràcia”.

La secretària general dels populars també ha aclarit que quan Pedro Sánchez es posi en contacte amb Alberto Núñez Feijóo, el PP informarà als mitjans de comunicació i farà públic l’ordre del dia dels temes que volen abordar, en el qual seran presents l’amnistia i “la resta de cessions conegudes als independentistes”. “Els espanyols tenim dret a saber el que s’està negociant per part del govern espanyol i per què s’està sotmetent la sobirania nacional al control a l’estranger, amb quins verificadors s’està duent a terme i quants diners ens costarà tot això i qui ho està pagant”, ha proclamat.

La renovació del CGPJ, el finançament autonòmic i la reforma de l’article 49 de la Constitució

Després d’expressar el seu rotund rebuig a la “comissió de treball” oferta per Pedro Sánchez, Cuca Gamarra ha desgranat el posicionament dels populars en relació amb cada àmbit que el líder del PSOE vol abordar.

En primer lloc, ha sostingut que “l’òrgan oportú per discutir el model de finançament autonòmic” és el Consell de Política Fiscal i Financera i que, per tant, el PP no es prestarà a “suplir-lo”, ja que és allà on està “garantida la multilateralitat”. Gamarra ha afegit que els populars no consentiran que “se sotmeti ni abans ni després la validació de les conclusions i acords que s’adoptin en aquest marc al que diguin i al que vulguin els independentistes”.

En segon lloc, Gamarra ha reclamat a Pedro Sánchez que es comprometi “de manera indiscutible amb la independència del poder judicial” per poder parlar de la renovació del Consell General del Poder Judicial. “Si Sánchez ha estat disposat a aprovar una llei d’amnistia perquè li ho exigeixen aquells que tenen set vots, entenem que no tindrà cap objecció a aprovar una nova llei que articuli un sistema d’elecció de l’òrgan de govern dels jutges pels jutges per aquells que tenim 137 vots”, ha esgrimit.

En tercer lloc, Gamarra ha esgrimit que la reforma de l’article 49 de la Constitució “no necessita gaire discussió”, ja que el PP “continua compromès” en “les condicions que ja estan pactades amb el PSOE”. Pels populars, és “fonamental” que quedi “garantit” que la reforma de la Carta Magna “no servirà de cap manera per una reforma indirecta d’altres qüestions i que de cap manera hi haurà un referèndum en relació amb la mateixa”. S’ha mostrat convençuda que es podria desbloquejar “de manera immediata”.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!