Isabel Díaz Ayuso ja no és la líder més forta del Partit Popular (PP). Els espectaculars resultats de Juanma Moreno a Andalusia el situen com el baró dels populars més fort. L'estratègia dels dos pesos pesants del PP són molt diferents. La presidenta de la Comunitat de Madrid s'ha distingit per la seva extrema bel·ligerància, mentre que Moreno s'ha presentat com un candidat moderat. Dues formes de fer que s'emmarquen dins d'un PP canviant, en el qual el nou president dels populars, Alberto Núñez Feijóo, ha de triar quin camí vol seguir. El dubte de quina estratègia preferirà Feijóo ja plana sobre el PP i Ayuso ha volgut avançar-se a les especulacions. A la inauguració de la cimera empresarial Madrid and The Middle East, la presidenta madrilenya s'ha dirigit als periodistes presents per sentenciar: "ningú m'enfrontarà a Juanma Moreno ni a Alberto Núñez Feijóo". 

Ayuso ha felicitat Moreno per la seva victòria a Andalusia, una victòria que atribueix "al cansament" de la societat espanyola amb el socialisme de Pedro Sánchez. Dit això ha exposat: "Ara toca tornar a mirar-me a mi a veure si així busquem divisions del PP. El primer que vull dir és que no he perdut cap a eleccions, els que s'han enfonsat són els senyors de l'esquerra al complet perquè el seu projecte i programa és un fracàs. En segon lloc, ningú m'enfrontarà a Juanma Moreno ni ningú m'enfrontarà a Alberto Núñez Feijóo i jo no canviaré ni un mil·límetre la meva política a la Comunitat". La presidenta madrilenya defensa que si al PP hi ha tant tipus de lideratges diferents és perquè Feijóo ha donat total llibertat per conformar llistes, equips i programa per aquests comicis. 

Canvi a Espanya 

Ayuso ha apuntat que aquestes eleccions a Andalusia marquen un abans i un després de cara a les futures eleccions generals. La presidenta madrilenya afirma que es tracta "d'un dia d'immensa felicitat no només per a Madrid sinó molt especialment per a Andalusia i per al conjunt d'Espanya", ja que considera que demostren "el despertar" de la societat andalusa. 

El PP demana avançar les eleccions 

Els resultats de les eleccions andaluses motiven el Partit Popular. El vicesecretari de Coordinació Autonòmica i Local del PP, Pedro Rollán ha demanat aquest dilluns l'avançament de les eleccions generals. Rollán ha remarcat que calen eleccions generals anticipades per fer-se "eco" del "clam" de la societat espanyola que no pot "aguantar ni un dia més" el Govern de Sánchez, que es mou per "interès propi" i que, lluny de resoldre els problemes, “en forma part”, segons recull Europa Press.