Després de dies resistint els embats dels mitjans i la militància, Teodoro García Egea, exsecretari general del Partit Popular, ha dimitit. Els seus darrers dies en el càrrec han estat marcats per crisi al PP, en la que fins a l'últim moment ha mantingut una actitud molt bel·ligerant. Ara, després d'anunciar la seva dimissió, el to d'Egea s'ha moderat. En una entrevista a La Sexta, l'exlíder popular ha afirmat que creu Isabel Díaz Ayuso quan assegura que no hi ha cap irregularitat en el contracte del seu germà. 

García Egea havia estat una de les veus més crítiques contra Ayuso, segons han anat assenyalant fonts del partit al llarg dels darrers dies. Ara, però, el popular és més benevolent amb la presidenta de Madrid. "Em crec a la presidenta de la Comunitat i desitjo i espero que tota la informació sigui falsa", ha declarat i ha afegit que confia en el fet que la presumpció d'innocència de tots els militants del PP es respecti. "Crec que les explicacions són satisfactòries. Si s'expliquen com es van explicar divendres, no hi ha cap problema"., ha sentenciat. 

L'entrevista que ha fet l'exsecretari general del PP també ha tractat un altre tema candent: la seva relació amb Pablo Casado. Egea ha dimitit després que unes hores abans es publiqués que afirmava no teia cap intenció de deixar el seu càrrec. Aquest fet ha dispersat totes les alarmes sobre el que podria haver-hi darrere de la dimissió, que hores abans no desitjava, i si aquesta havia soscavat la relació amb el president dels populars. García Egea ha desmentit aquests rumors i ha assegurat que la seva relació amb Casado és "millor" que fa dues setmanes. 

L'equip d'Ayuso, escèptic

L'equip de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, considera que el fins ara secretari general del PP Teodoro García Egea "ha dimitit per espiar" i "per falsedat", segons informa Europa Press. L'entorn d'Ayuso ha assegurat a l'agència que García Egea ha "mentit" a la seva entrevista a La Sexta perquè, segons han recordat, ell mateix "va demanar el vot" per a Isabel Díaz Ayuso el juny del 2021 com a candidata a presidir el PP de Madrid, "molt abans de la reunió" de Pablo Casado amb ella. De manera que el canvi de to d'Egea no està convencent a la presidenta madrilenya ni al seu equip. 

Davant de la marxa d'Egea i el clam pel cap de Casado, Ayuso s'ha desmarcat com a possible successora de la direcció del PP que actualment està en fallida. En canvi, s'ha posicionat a favor del que sembla el candidat més probable per perdre el relleu: Albert Núñez Feijóo.