La suposició que Salvador Illa va negar-se a fer-se cap tipus de prova per determinar si tenia coronavirus abans de participar en el debat de dimarts a TV3 perquè s’hauria vacunat contra la Covid de forma irregular ha portat el Partit Popular a prendre la decisió de sol·licitar a la Fiscalia que investigui si el candidat del PSC i exministre de Sanitat havia rebut la vacuna incomplint el calendari establert.

Així ho avança aquest dijous La Razón, que apunta que des del PP ja es prepara l’argumentari per dirigir-se a la Fiscalia a partir d’un escrit on planteja que existeixen dubtes raonables arran del comportament d’Illa. De fet, assenyala que si no es va voler fer un test d’anticossos i antígens seria “perquè podria estar vacunat”. De fet, és una hipòtesi que comparteixen altres partits polítics, com Esquerra Republicana, ja que el seu president, Oriol Junqueras, va demanar ahir al vespre al candidat del PSC si "va aprofitar el càrrec per vacunar-se".

El precedent de Múrcia

Per això, el PP vol que la Fiscalia apliqui el mateix rigor amb què va actuar a Múrcia a partir de denúncies del PSOE davant la sospita que càrrecs del PP s’havien vacunat i que finalment va comportar la dimissió del conseller de Salut murcià, Manuel Villegas.

Sempre segons el mitjà citat, arran de la denúncia socialista la Fiscalia Superior de Múrcia va demanar la llista de vacunats al Servei Murcià de Salut. Per això ara el PP vol que la Fiscalia General de l’Estat actuï amb la mateixa diligència i objectivitat i demani al Ministeri de Sanitat documentació respecte als vacunats del mateix ministeri per esbrinar si Illa ha rebut ja la vacuna: “Demanem unitat de criteri respecte a les actuacions de la Fiscalia, sigui quin sigui el territori i sigui quin sigui el partit a qui afecti”.

A més, el PP considera que si la Fiscalia no demana la llista de vacunes al Ministeri de Sanitat i no aclareix si Illa ha rebut la vacuna o no, estarà acceptant que actua en funció dels interessos del PSOE.

Illa insisteix a no fer-se el test

Per la seva banda, el candidat socialista ja va defensar ahir que els protocols sanitaris no aconsellaven fer-se el test i que el mateix dimarts al matí va participar en una entrevista a TV3 i no li van requerir cap prova. A més, la seva intenció és no fer-se cap test tampoc avui abans del debat previst a La Sexta.

 

Imatge principal: Salvador Illa en un acte electoral / Efe