El conseller de Salut de la Regió de Múrcia, Manuel Villegas, ha presentat aquest dimecres la seva renúncia després de la polèmica suscitada per la seva vacunació contra la Covid-19. Així ho ha anunciat el president del Govern regional, Fernando López Miras, en una declaració institucional que ha llegit aquest dimecres al Palau de San Esteban, seu de l'Executiu autonòmic.

Aquesta decisió ha estat acordada un dia després de divulgar-se que Villegas s'havia vacunat juntament amb altres funcionaris i alts càrrecs de la Conselleria i del Servei Murcià de Salut (SMS). A les 19.00 hores d'aquest mateix dimecres, López Miras té previst mantenir una reunió amb la portaveu del seu Executiu de coalició i també coordinadora autonòmica de Ciutadans, Ana Martínez Vidal.

Es pot recordar que Martínez Vidal ha assegurat que en la formació taronja no es preveu cap altre escenari que no sigui la dimissió de Villegas, o la seva destitució del càrrec per part del president del Govern regional en relació amb la vacunació d'aquest i d'altres funcionaris de la Conselleria de Salut davant la Covid-19.

Dimissió després de negar-ho en rodó

Malgrat el rebombori que s'ha creat per la vacunació dels alts càrrecs de la conselleria de Salut de Múrcia, Villegas havia assegurat aquest mateix dimecres al matí que ni tan sols s'ha plantejat la dimissió. Bé, de fet no només això, sinó que en roda de premsa d'urgència aquest dimecres ha defensat fossin immunitzats. La justificació: que van fer una interpretació molt àmplia del que significa "personal sanitari", el tercer grup de vacunació, on han entrat tot el personal de la Conselleria de Salut.

Cal tirar molt enrere per trobar una roda de premsa tan tensa. Villegas ha demanat disculpes, perquè es podria interpretar que ha actuat amb mala fe, però ha justificat que s'hagi procedit d'aquesta manera. Ha explicat que, després de vacunar el personal sanitari de primera línia, van prendre la decisió que van considerar "més encertada" i van vacunar-se més de 400 treballadors de la Conselleria i el Servei Murcià de Salut "perquè són part fonamental de la gestió de la pandèmia".