El fins ara ministre de Sanitat i actual candidat del PSC a les eleccions al Parlament d'aquest diumenge 14 de febrer, Salvador Illa, no es va voler fer la prova per detectar la Covid abans de participar al debat electoral de TV3 de la passada nit

salvador illa debat TV3 ACN

El candidat socialista, Salvador Illa, abans de participar al debat de TV3 / ACN

Segons ha avançat Nació Digital, Illa va ser l'únic dels 9 candidats que participaven al debat que no va voler fer-se un test d'antígens.

Per la seva banda, el candidat ha subratllat que ell sempre que l'hi han demanat s'ha realitzat els tests necessaris de detecció de la Covid i també s'ha mostrat sorprès, ja que, assegura, és la primera vegada que li demanen una prova per poder participar en una entrevista o debat

"Els protocols sanitaris no aconsellen fer proves PCR en aquestes condicions", ha explicat el candidat en una ponència al New Economy International Forum. A més, Illa ha recordat que dimarts al matí va participar en una entrevista a TV3 i no li van requerir cap prova: "Per què me l'havia de fer a la tarda i al matí no?", s'ha preguntat.

El debat sobre la salut

El debat electoral del 14-F de TV3 i Catalunya Ràdio va constatar les diferències entre els partits en la millora de la salut i la reconstrucció social després de la pandèmia de la Covid-19. Durant el debat es van produir picabaralles entre el PP i Vox amb acusacions de "populisme" i retrets entre els comuns, Junts i el PDeCAT per les decisions preses pel Govern durant la pandèmia i per les propostes electorals.

El presidenciable del PSC, Salvador Illa, va ser el centre de les crítiques de bona part dels candidats en creure que ha estat "irresponsable" per deixar el Ministeri de Sanitat per ser el cap de llista. També van rebre retrets Junts i ERC per la gestió del Govern de la pandèmia.

Illa va reivindicar que la Covid acabarà de la mà de la ciència i la vacuna, però no amb el negacionisme. Des el PP, Alejandro Fernández li va retreure "incompetència" i "arrogància" i li va dir que després de la gestió al ministeri "no tenia credibilitat".

debat TV3   ACN

Els candidats a les eleccions al Parlament abans de començar el debat a TV3 / ACN

El presidenciable d'ERC, Pere Aragonès, va dir que la despesa en salut que vol impulsar el PSC és "inferior" al que ja ha fet el Govern i li va recordar que l'Agència de Salut Pública ja funciona i està desplegada. Aragonès va apostar per una llei de concertació de l'economia social i una del tercer sector i va demanar blindar el sistema residencial.

El candidat de Vox, Ignacio Garriga, va concloure que l'independentisme i l'esquerra són la "principal amenaça" per la pandèmia. Garriga va rebre crítiques per part del PP català quan el van acusar de ser incoherent per voler gestionar la Generalitat i al mateix moment demanar la fi de l'estat de les autonomies.

Foto principal: Salvador Illa en un dels actes de campanya del PSC / EFE