El candidat del PSC, Salvador Illa, ha tornat a ser notícia després que el diari NacioDigital avancés que no s'havia volgut fer un test abans de participar al debat de TV3. Això li ha comportat haver de rebre les crítiques de tots els altres candidats, que s'han mostrat sorpresos i indignats i han recordat que fins fa res era el ministre de Sanitat.

Alguns han anat més enllà i han insinuat que si no es voler fer la prova de detecció del virus és perquè ja s'ha vacunat i la prova ho hauria revelat. Evidentment, el PSC ho ha negat. Tot plegat, després que diversos polítics ja s'hagin vacunat irregularment saltant-se la cua, entre ells molts del PSOE.

Ara bé, és cert que en el resultat de la prova queda reflectit una hipotètica vacunació? Experts com Àlex Arenas i Oriol Mitjà ja ho han respost. Mitjà ha aclarit que "la vacunació front el coronavirus no donarà resultat positiu en test diagnòstic d'antigen... Però si que donaria positiu en test serològic".

Arenas, per la seva banda, ha insistit que "la vacuna 'per se' no fa donar positiu en una prova viral COVID-19, com PCR o les proves d'antigen. Podeu donar positiu a la prova d'anticossos (serologia) a causa del desenvolupament de resposta immune. Aquesta doncs, penso, no seria la raó. Tot plegat estrany", ha comentat al respecte.

"Només hi ha dues alternatives per entendre la negativa de l'exministre Salvador Illa a no fer-se un TAR a l'entrada del debat: ignorància (s'ha vacunat i es pensa que pot donar positiu d'antígens), o imprudència (passa de tot). No sé què és pitjor", ha afegit Arenas.