Reacció continguda i a mig gas del PP després que el jutjat d'Instrucció número 41 de Madrid hagi obert diligències prèvies contra Begoña Gómez, la dona de Pedro Sánchez, per investigar les relacions que ha mantingut amb diverses empreses privades que han acabat rebent fons i contractes públics de l'executiu espanyol. La veu de Gènova l'ha posada Esther Muñoz, vicesecretària de Sanitat i Educació i que forma part de la comissió de seguiment que s'ha creat a Gènova arran del cas Koldo. I, igual que en les darreres setmanes, el PP es limita a demanar explicacions. Els populars reclamen que és “urgent, imperatiu i necessari” que Pedro Sánchez ofereixi una roda de premsa: “És prou rellevant i preocupant perquè doni explicacions a tots els espanyols, no vull imaginar què passaria si el president del govern espanyol fos del PP”. “No ho està dient el PP, ho està dient un jutge”, insisteixen.

Pel PP, “el problema no és Begoña Gómez, és Pedro Sánchez perquè sota la seva presidència s'aprovava finançament per a empreses que anaven recomanades per Begoña Gómez”. “És el president qui posa el focus en la seva dona i no el PP”, ha afegit Esther Muñoz, que ha criticat que, després “d'un mes i mig d'informacions”, el president espanyol i el seu entorn “continuïn instal·lats en el silenci”.

Després de conèixer-se que la investigació busca dirimir si s'han comès delictes de tràfic d'influències i corrupció i que el magistrat Juan Carlos Peinado ha ordenat la citació de diversos testimonis per delimitar els negocis de Gómez i la seva relació amb la Moncloa, Muñoz ha apuntat que ha de ser un jutge qui decideixi si hi ha tràfic d'influències o corrupció privada. Ara bé, ha volgut deixar clar que “una cosa és la responsabilitat judicial i una altra la responsabilitat política”. I a això apel·len els populars.

Begoña Gómez serà citada a la comissió d'investigació del Senat?

I això fa més possible que el PP es decanti per citar Begoña Gómez a la comissió d'investigació del Senat sobre el cas Koldo? Els populars continuen sense aclarir-ho. Esther Muñoz s'ha limitat a dir que avui no estan “més lluny que ahir” de portar la dona de Sánchez a la cambra alta: “No descartem res”. Just fa quinze dies, Alberto Núñez Feijóo va advertir Sánchez que el PP citaria Begoña Gómez a la comissió del cas Koldo del Senat si el president “es nega a donar explicacions”: “No vull citar la dona del president del Govern, llevat que el president del Govern m'hi obligui”, va dir el líder del PP en una entrevista a la COPE. Així mateix, en una sessió de control, el líder del PP va amenaçar el president espanyol amb una comissió d'investigació sobre la relació entre la seva dona i Air Europa: “Si creu que ha donat carpetada al que ha passat a casa seva, s'equivoca”.

Feijóo obvia el tema a la sessió de control

A primera hora del matí, totes les mirades estaven posades, justament, en Alberto Núñez Feijóo, que preguntava directament a Pedro Sánchez a la sessió de control. Tanmateix, la seva intervenció s'ha centrat en Bildu i en els resultats de les eleccions al País Basc. El líder del PP ha felicitat Pedro Sánchez per l’èxit de l’esquerra abertzale, que va aconseguir empatar en escons amb la força guanyadora, el PNB. “Vostè és indissociable de l’independentisme”, ha asseverat el líder del PP. Ha estat en ser preguntat per Gabriel Rufián sobre si “creu en la Justícia” que Sánchez ha reaccionat a l'obertura de les diligències contra la seva dona: “Seré breu, en un dia com avui, i després de les notícies que he conegut, malgrat tot, continuo creient en la Justícia d’aquest país”.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!