El president del PP català, Alejandro Fernández, ha acusat l'esquerra d'haver convertit la campanya madrilenya en un escenari guerracivilista davant la perspectiva que el PP millori els seus resultats en aquesta comunitat.

En una entrevista a Ser Catalunya, ha assenyalat directament a Podem i al PSOE d'estar darrere d'una "operació política molt clara" per trencar la campanya del PP. "Bàsicament Podem però el PSOE s'ha sumat a aquesta estratègia i Vox en algunes escenificacions ha demostrat que es pot retroalimentar", ha considerat. En canvi, ha defensat que al PP no se li pot atribuir que busqui la confrontació i ha assegurat que els populars han basat la campanya en el "dinamisme econòmic i social".

Les amenaces a polítics

Pel que fa a les amenaces, les ha condemnat sense matisos i ha dit que ell també n'ha rebut però que no n'ha fet espectacle ni s'ha fet la víctima. En aquest sentit, ha recordat que li van destrossar el cotxe, entre d'altres amenaces. Segons Fernández, a Madrid s'està buscant una "polarització guerracivilista" per presentar els "fatxes contra els rojos" i ha alertat que això és molt perillós.

El president dels populars a Catalunya ha assenyalat que els partits s'escandalitzen perquè Vox no condemna les amenaces quan a Catalunya la CUP "no ho ha fet mai". I ha afirmat que està més lluny de la CUP que de Vox però que, malgrat això, que mai faria un "cordó sanitari" als anticapitalistes.

La navalla de Maroto

Ahir, la ministra d'Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, va rebre al ministeri un sobre que contenia una navalla ensangonada, enviada per un veí d'El Escorial (Madrid) que suposadament pateix problemes psiquiàtrics.

EuropaPress 2607747 La ministra de Comercio Turismo e Industria Reyes Maroto durante su visita por el stand de Paradores en la segunda jornada de la Feria Internacional de Turismo  FITUR 2020  en Madrid (Es

La ministra d'Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto / Europa Press

A més de Maroto, també han rebut cartes amb amenaces el ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, el candidat d'Unides Podem a Madrid, Pablo Iglesias, i la directora general de la Guàrdia Civil, María Gámez.

Avui, Maroto ha demanat "pensar en les causes" que han propiciat aquestes amenaces, en referència al "discurs de l'odi de l'extrema dreta", i d'altra banda ha assenyalat que les amenaces no es poden condemnar de forma "genèrica".

La reunió entre ERC i Junts

Finalment, Fernández ha considerat que la reunió d'avui entre ERC i Junts a la presó de Lledoners és una "escenificació per recordar qui mana". Fernández ha afegit que a Junts es mana des de Waterloo i que a ERC es mana des de Lledoners. El president dels populars a Catalunya augura que els dos principals partits independentistes acabaran arribant a un acord però esgotaran el temps màxim, que acaba el 26 de maig. 


Foto principal: El president del PP català, Alejandro Fernández / ACN