Correus ha obert un expedient a l'empresa subcontractada responsable de la qualificació i escaneig de la correspondència i ha sol·licitat la "retirada immediata" del servei del vigilant de seguretat que no va detectar a l'escàner les tres cartes amb amenaces, que contenien munició de diferent calibre sense percudir, dirigides al ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska; a la directora de la Guàrdia Civil, María Gámez; i al candidat a la Presidència de la Comunitat de Madrid, Pablo Iglesias.

En un escrit al què ha tingut accés Europa Press, la companyia assenyala que ha recuperat les imatges gravades als seus equips d'inspecció, instal·lats al Centre de Tractament Automatitzat de Madrid (Vallecas), i que s'ha comprovat que els tres sobres anteriorment citats van ser segellats i inspeccionats el dia 19 a les 17.48 hores, sense que l'operador de servei fos capaç de detectar-los.

Davant d'una circumstància que es troba tipificada com un "incompliment molt greu", Correus ha decidit obrir un expedient a l'empresa encarregada d'escanejar la correspondència.

L'empresa ha notificat l'obertura de l'esmentat expedient i apercebiment "més sever", per l'incompliment en què s'ha incorregut i per "el dany a la imatge, al prestigi i al bon nom" de Correus.

Així mateix, ha sol·licitat la retirada "immediata" del servei de Correus del vigilant de seguretat per ser la persona que operava l'equip ressenyat, en el moment en què les tres missives van passar per la inspecció radiològica que determinen els procediments de seguretat de Correus, "sense que fos capaç d'identificar els projectils que portaven".

carta esglésies belis @PabloIglesias

La carta que va rebre Pablo Iglesias amb les bales / Twitter @Pabloiglesias

"La impunitat amb l'extrema dreta"

Per la seva banda, el líder de Podem, Pablo Iglesias, afirmava aquest divendres que les amenaces de mort que ha rebut són fruit del "clima d'impunitat" amb l'extrema dreta. "Avui són bales de cetme en una carta, i demà veurem què passa", deia en una entrevista a TVE, on acusava Vox de generar "el clima" que deriva en aquest tipus d'accions. Va considerar "gravíssim" que Vox posi en dubte l'autenticitat de l'amenaça i va advertir que el fet que una força política que fa apologia de la dictadura ho posi en qüestió "és inacceptable".

De fet, va anunciar que si la candidata de Vox, Rocío Monasterio, no es retractava de les seves declaracions sobre l'autenticitat de l'amenaça Podem "es replantejarà estar a cap espai amb Vox". "No es pot normalitzar això. Davant una amenaça terrorista si hi ha una força que la posa en dubte és una prova més que està fora dels marcs constitucionals i democràtics i el blanquejament mediàtic s'ha d'aturar".

 

Foto principal: El ministre de l'Interior, Fernando Grande Marlaska / Europa Press