La candidata del PP a les eleccions autonòmiques madrilenyes del 4-M, Isabel Díaz-Ayuso, aconseguiria la majoria absoluta amb els diputats de Vox, segons els resultats d'una enquesta de Metroscopia que publica avui el diari El País.

Díaz Ayuso obtindria 59 escons (29 més que els actuals) i es quedaria a deu de la majoria absoluta, que està en els 69 escons a l'Assemblea de Madrid. No obstant això, podria governar si obté el suport de Vox, que aconseguiria 13 parlamentaris, un més que ara. Els diputats d'ambdues formacions en sumarien, per tant, 72, tres per sobre de la majoria absoluta.

Enquesta eleccions Madrid El País

Cs es queda sense representants

Segons la informació que publica El País, Ciutadans, que ha cogovernat la regió des del 2019 amb el PP, no aconseguiria representació. El PSOE d'Ángel Gabilondo retrocedeix fins als 28 escons, nou menys que els aconseguits en els anteriors comicis, en els quals va resultar el partit més votat i va obtenir 37 parlamentaris.

Més Madrid apareix com la quarta força política a l'Assemblea de Madrid amb 25 escons, amb la qual cosa n'aconseguiria cinc més que fa dos anys. La candidatura d'Unides Podem, que encapçala l'exvicepresident del govern espanyol Pablo Iglesias, quedaria com a cinquena força i 11 escons, quatre més que els actuals.

L'enquesta electoral de Metroscopia per a El País, que mostra un clar avantatge del PP, s'ha elaborat amb 3.000 enquestes realitzades entre el 20 d'abril i ahir, 26 d'abril.

Ayuso i "la farsa" de Podem

Aquest dilluns, la presidenta de la Comunitat de Madrid i candidata del PP afirmava que el líder de Podem i candidat, Pablo Iglesias, és "una farsa". Iglesias havia afirmat prèviament que "el feixisme forma part del projecte d'Ayuso" perquè la candidata s'obre a un pacte amb Vox per governar.

Ayuso va assegurar que el que digui Iglesias "li és irrellevant" perquè Iglesias "està fora de la campanya i de la societat madrilenya". "Està fora dels barris que aspira a representar però on mai viu, i és una persona que és una farsa, que busca l'odi, i busca entrar en campanya perquè el seu projecte polític ha acabat".

Ayuso també va recomanar al PSOE que sigui "curós" en els seus actes de campanya, perquè "utilitzen els serveis públics dels ciutadans en campanya, i s'ha de ser més curós i donar exemple". "No es pot governar per sobre del bé i del mal i allunyat dels ciutadans", va concloure.


Foto principal: La presidenta madrilenya i candidata del PP a les eleccions, Isabel Díaz Ayuso / EFE