El Partit Popular ha colat el míting de José María Aznar i Cayetana Álvarez de Toledo divendres a Barcelona a TV3, el 3/24 i Catalunya Ràdio. La CCMA ha de retransmetre avui dissabte els actes de campanya que triïn els tres partits polítics que tenen representació al Congrés dels Diputats (PSC, PP i Cs) per compensar l'emissió de la manifestació en favor dels presos polítics a Madrid, tal com ho va acordar la Junta Electoral Central.

El PP ha triat el duet Aznar-Cayetana Álvarez, mentre que Ciutadans ha optat pel míting que Albert Rivera celebrarà a aquest matí a Sevilla. El PSC, de la seva banda, ha apostat per l'acte d'obertura de campanya a Santa Coloma de Gramenet amb Meritxell Batet i Miquel Iceta.

Repartiment del temps

En compliment de la resolució de la Junta Electoral Central (JEC) del 27 de març, els actes electorals s'emetran entre les 17.00 i les 19.00 hores. L'ordre i temps d'aparició, proporcional a la representació que tenen al Congrés els tres partits que es presenten a les eleccions generals del 28-A, serà el següent: Ciutadans (34 minuts), PP (40 minuts) i PSC (47 minuts).

La manifestació del 16 de març a Madrid va rebre tractament de prioritat informativa en nombrosos mitjans de comunicació públics i privats a Espanya, així com per part de la premsa internacional, com The Guardian, Al-Jazeera, The Washington Post, Fox News, Euronews, i agències com Reuters o Associated Press, ha recordat avui la CCMA en un comunicat.

Recurs de Ciutadans

Ciutadans va interposar el 18 de març un recurs davant la Junta Electoral de Barcelona contra la cobertura que es va fer per part dels mitjans de la CCMA, en considerar, entre altres motius, que no respectava el "pluralisme polític i social, així com la igualtat, proporcionalitat i neutralitat informativa". La Junta Electoral de Barcelona va donar la raó el 21 de març a la CCMA i va considerar que la cobertura per part de TV3, Catalunya Ràdio i Catalunya Informació "no va ser excessiva", ni va incomplir la Llei electoral.

Davant aquesta resolució, Cs va recórrer a la Junta Electoral Central que va revocar l'acord de la Junta Electoral de Barcelona en considerar que "va vulnerar els principis de pluralisme polític i neutralitat informativa" i va imposar a la CCMA l'obligació de compensar als partits que no van recolzar la manifestació de Madrid.