La Junta Electoral de Barcelona ha estimat parcialment un recurs del PP i considera que la informació que TV3 va fer de la manifestació de Brussel·les de dijous passat va ser excessiva, segons ha informat la mateixa cadena. La televisió pública catalana recorda que aquell dia no va fer cap programació especial i que "cada cop que informava de la marxa també informava dels actes dels partits no independentistes". 

Tal com va explicar El Nacional, TV3 i Catalunya Ràdio no van poder realitzar una cobertura exhaustiva de la manifestació sota la pressió de la Llei Electoral i de l'ofensiva del bloc unionista contra els mitjans públics de la Generalitat. La televisió catalana només va emetre un minut d'informació sobre l'acte a cada bloc de mitja hora.

La Junta Electoral Provincial recorda que la cobertura íntegra que va fer TV3, de més de tres hores de durada, de la manifestació celebrada l'11 de novembre en favor dels consellers empresonats i els Jordis ja va ser qüestionada per la Junta Electoral Central.

I ara afirma que la manifestació de Brussel·les va ser convocada per dues associacions (ANC i Òmnium) identificades "notòriament" amb alguns dels partits que concorren a les eleccions del 21 de desembre perquè llencen "missatges anàlegs". La Junta, doncs, veu connexió entre una i altra qüestió i resol que la cobertura de la manifestació de Brussel·les afavoria aquells partits. 

En les dues decisions de la Junta hi ha hagut vots particulars que defensen l'actuació de TV3 basant-se en el dret a la informació. Per aquest motiu, la cadena ja ha anunciat que presentarà un recurs a la decisió.

Violació del principi de neutralitat

Sobre l'argument de la CCMA segons el qual el mateix dia també es va informar dels actes que organitzaven els partits no independentistes, la Junta subratlla que una cosa és que els mitjans públics hagin d'oferir els seus programes en pla d'igualtat i una altra que s'ofereixi cobertura a una informació "amb violació del principi de neutralitat".

I afegeix: "No es pot compensar una cosa amb l'altra, ja que resulta evident que les candidatures en principi afavorides per la cobertura que ara es qüestiona no renunciarien, i amb raó, als espais que els corresponguin". Així doncs, la Junta insta TV3 a compensar el demandant, és a dir, el PP, tot i que afegeix que no procedeix incoar cap expedient sancionador, com també demanava el partit.

Els vots particulars

Pel que fa als vots particulars, el president de la Junta Electoral Provincial de Barcelona, Francesc Uría, discrepa del vot majoritari, rebutjant que s'equipari la cobertura de la manifestació del 7 de desembre amb la de l'11 de novembre.

A més afirma que, en la seva opinió, la decisió de la majoria "prioritza interessos partidistes" per sobre del dret constitucional a la informació. I defensa, en aquest sentit, que la manifestació, que va congregar "entre 45.000 i 60.000 persones a Brussel·les segons les diferents policies belgues" era un fet noticiable del qual també en van informar diversos mitjans d'àmbit català, estatal i internacional. 

El vocal no judicial Marc Alomà ha emès un altre vot particular en què s'expressa en el mateix sentit que el president de la Junta, i defensa el dret del mitjà a oferir informació veraç dins dels criteris informatius definits al llibre d'estil de la CCMA.

Finalment, el vocal no judicial Juan Carlos Gavara ha emès un vot particular per rebutjar l'estimació parcial del recurs del PP, que ell hauria estimat totalment. De la mateixa manera, també hauria obert expedient sancionador a la CCMA com sol·licitava el PP.