Malgrat la patacada que va suposar perdre la Mesa del Congrés i les tensions creixents amb Vox, des del PP es mostren convençuts a aspirar a guanyar la investidura. Així ho ha exposat aquest divendres el vicepresident primer del Senat, Javier Maroto, qui sosté que així els populars podran "complir amb el mandat de les urnes" dels seus votants. Segons ha explicat a Onda Zero, els acords estan sobre la taula, perquè els falten "quatre vots, i no trenta", per aconseguir la majoria absoluta. "És una obligació del guanyador de les eleccions assistir a la investidura, i no contemplem ser els perdedors", ha insistit Maroto. 

Per la mateixa lògica del mandat de les urnes, Maroto ha acusat Pedro Sánchez de deixar la governabilitat en mans de Carles Puigdemont, a qui s'ha referit com a "pròfug de la justícia". El vicepresident ha carregat contra el PSOE per "fer veure" que han guanyat les eleccions. "A la nostra democràcia el que guanya les eleccions és qui es presenta a la investidura i això a Sánchez li molesta molt", ha expressat. "Això no és governar, això és resistir i aferrar-se a la Moncloa", ha lamentat.

El futur d'Alberto Núñez Feijóo

El que havia de ser el revulsiu del PP per acabar amb el govern de Sánchez ha acabat desinflant-se a la campanya electoral i donant uns resultats que a Gènova no els deixen tranquils. A més, des d'aleshores Feijóo no suma cap victòria i la del 23-J és agredolça. Tot plegat ha aixecat rumors que els seus dies com a líder dels populars podrien estar comptats. Preguntat per aquestes presumptes inquietuds internes, Maroto ha desmentit la celebració d'un eventual congrés per reforçar Feijóo després de la constitució de la Mesa del Congrés. "En cap cas s'ha parlat de congrés ordinari ni extraordinari, no té cap sentit ara mateix", ha reblat el vicepresident del PP.

La relació amb Vox 

Després de la topada d'ahir entre PP i Vox, ara el partit d'extrema dreta recula. Vox estaria disposat a donar suport a una investidura del popular Alberto Núñez Feijóo malgrat el desacord entre els dos partits al Congrés, on l'extrema dreta es va quedar sense cap lloc a la Mesa. El secretari general de Vox, Ignacio Garriga, ha dit en una entrevista a Telecinco que la seva formació estarà "a l'altura de les circumstàncies" per evitar un nou govern de Pedro Sánchez. "Si això implica donar suport a la investidura de Feijóo, ho farem", ha afegit Garriga, que demana "compromís" als populars per "evidenciar que estan disposats a fer el que estigui a les seves mans perquè aquest bloc no tingui fractures". Garriga creu que "es va aplanar" el camí cap a la investidura del líder del PSOE i que es va fer gràcies als partits que "es van posar a les mans" de Junts i Carles Puigdemont, quelcom sobre el que desperta alarma.