El secretari general de Vox, Ignacio Garriga, ha assegurat aquest divendres que el seu partit estaria disposat a donar suport a la investidura del líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, però ha advertit els populars que ni regalen els seus vots ni el PP pot pretendre obtenir suports "a canvi d'ofenses". En una entrevista a Telecinco, Garriga ha traslladat la "sorpresa" del seu grup en constatar com el PP no va voler facilitar un lloc a la Taula del Congrés a la seva formació política. No obstant això, ha subratllat que malgrat aquest gest de "menyspreu i supèrbia" i "saltar-se el PP la lògica parlamentària", Vox seguirà amb la "mà estesa".

Garriga ha precisat que el suport dels 33 vots de Vox està lligat a unes exigències "molt clares" que és recuperar la neutralitat constitucional i la normalitat democràtica i evitar, tant sí com no, un govern espanyol en contra d'Espanya "sustentat per un pròfug de la justícia i els enemics de la Constitució". El secretari general de Vox ha insistit que el seu partit estarà a "l'altura de les circumstàncies" com ha demostrat amb els pactes ja assolits amb el PP al País Valencià, Aragó, les Balears o Extremadura. Però, ha advertit, que el PP haurà de demostrar als espanyols que està disposat a fer tot el possible perquè aquest bloc disposat a defensar l'ordenament constitucional "no té cap fuga, ni cap fractura".

Respecte a una reunió entre Abascal i Feijóo en les pròximes hores, Garriga ha dit que a Vox confien que el PP "aixequi el telèfon" després de la "perplexitat" amb què es van quedar ahir després de la votació al Congrés i ha subratllat que estan "ansiosos" de veure amb quin PP es troben "si el del senyor Feijóo de l'estratègia de Múrcia o el de les Balears, València o Aragó que reconeix Vox com a soci fiable".

PP i Vox contra les fórmules d'acatament

El PP i Vox van denunciar aquest dijous les fórmules d'acatament del Congrés que van utilitzar alguns diputats independentistes i de Sumar aquest dijous al Congrés dels Diputats i van demanar a la nova presidenta, Francina Armengol, que les invalidi. Però la dirigent socialista no va estimar les queixes i va assegurar que totes les promeses i juraments s'havien" ajustat" tant al reglament de la cambra i les resolucions passades de la presidència de la cambra com a la jurisprudència del Tribunal Constitucional. "Tots han adquirit la condició plena de diputats", va concloure Armengol, que va felicitar tots els nous parlamentaris.