A menys de 24 hores de la reunió entre Pedro Sánchez i Alberto Núñez Feijóo al Congrés dels Diputats, el Partit Popular prepara el terreny per a la investidura del 26 i 27 de setembre apel·lant al “sentit d’estat” dels dirigents del PSOE amb l’objectiu que la quinzena legislatura no depengui de les aliances amb els independentistes catalans i bascos. Així s’ha expressat el vicesecretari de Cultura del PP, Borja Sémper, aquest dimecres al matí en una entrevista a Onda Cero, on ha negat que el seu partit estigui fent una crida al transfuguisme per investir Feijóo, a la vegada que ha demanat als socialistes que tinguin "un gest de grandesa".

Tal com ha assegurat aquest dilluns, Sémper ha insistit que la investidura és “extraordinàriament complicada” en faltar-li quatre escons per obtenir la majoria del Congrés, a la vegada que ha apostat per “no enganyar-se”. “No ens enganyem, no som tan innocents, és molt difícil”, ha afirmat a Onda Cero gairebé a la vegada que es confirmava que Sánchez i Feijóo es veurien aquest dimecres a la cambra baixa en el marc d'una ronda de contactes que començarà el líder del PP per aconseguir suports. Tot i reconèixer la dificultat, el portaveu ha insistit que “assumeixen la responsabilitat” que els han atorgat les urnes i el rei Felip VI, que va designar Feijóo com a candidat a la investidura.

Segons Sémper, el líder del PP no es pot quedar “de braços plegats” i s’ha d’esforçar per “prendre la iniciativa” i “defensar els interessos d’Espanya”. “Espanya necessita que els partits polítics vagin més enllà de les seves sigles i defensin l’interès general”, ha recalcat. Al marge de l’entrevista amb Sánchez, Feijóo també es vol reunir amb els grups parlamentaris —menys amb EH Bildu— i els presidents autonòmics, encara que la formació conservadora no ha concretat quines dates té al cap per al calendari. Pere Aragonès ja ha avançat que el plantarà.

Sánchez – Feijóo: dimecres a les 10

La trobada Sánchez-Feijóo en seu parlamentària engegarà la ronda de contactes que el líder del PP té previst dur a terme abans de presentar-se a la investidura a finals de mes. En el cas de la reunió prevista per aquest dimecres, Feijóo va contactar aquest dilluns amb Sánchez per plantejar-li la idoneïtat de mantenir una trobada amb vista a la investidura. La comunicació entre els líders dels dos partits s'ha produït per WhatsApp. Des del PP emmarquen "aquesta trobada en la normalitat democràtica". Per la seva banda, el PSOE, ha comunicat que van facilitar tres dies: aquest dimarts, demà dimecres i dijous. A més, els socialistes asseguren que esperen que en aquesta trobada "el PP abandoni l'insult diari a la nostra formació política, i adopti un camí més constructiu per al país". 

En el primer missatge, Feijóo va sol·licitar a Sánchez mantenir una xerrada telefònica per tractar aquest assumpte. El president en funcions va coincidir en la conveniència de celebrar aquesta reunió, però va preferir que fossin els directors de gabinet de tots dos qui pactés la data més indicada. Feijóo reclamarà a Sánchez que permeti la seva investidura perquè, al seu criteri, el PP i el PSOE "haurien de treballar en un model que faciliti la investidura de la llista més votada".