El camí d'Alberto Núñez Feijóo cap a la seva investidura l'ha portat a trobar-se amb el seu principal rival: Pedro Sánchez. Tots dos es veuran el pròxim dimecres 30 d'agost al Congrés dels Diputats. A les 10 del matí, tots dos es trobaran per tractar la investidura del candidat popular a la presidència, el qual, per ara, no compte amb prou suports. Justament per això, la trobada entre els dos s'emmarca en la ronda de contactes del PP previs al debat dels dies 26 i 27 de setembre, i, en principi, serà l'única a la qual assistirà personalment Feijóo. 

Feijóo hauria contactat el passat dilluns a Pedro Sánchez per plantejar-li la idoneïtat de mantenir una trobada amb vista a la investidura en ser el president popular el candidat designat pel rei. La comunicació entre els dos líders dels majors partits espanyols s'ha produït per WhatsApp. Des del PP emmarquen "aquesta trobada en la normalitat democràtica". Per la seva banda el PSOE, ha comunicat que van facilitar tres dies: aquest dimarts, demà i dijous. A més, els socialistes asseguren que esperen que en aquesta trobada "el PP abandoni l'insult diari a la nostra formació política, i adopti un camí més constructiu per al país". 

En el primer missatge, Feijóo va sol·licitar a Sánchez mantenir una xerrada telefònica per tractar aquest assumpte. El president en funcions va coincidir en la conveniència de celebrar aquesta reunió, però va preferir que fossin els directors de gabinet de tots dos els que pacten la data més indicada. Feijóo reclamarà a Sánchez que permeti la seva investidura perquè, al seu criteri, PP i PSOE "haurien de treballar en un model que faciliti la investidura de la llista més votada".

Tensions al PP català

En PP navega un escenari polític que li és molt hostil per arribar a la Moncloa. El suport de Vox i la seva voluntat d'acceptar-lo ha deixat els populars sols i amb pactes difícils a l'horitzó. Amb vista a la investidura, des de Génova s'han fet alguns moviments per cercar possibles complicitats amb Junts per Catalunya. Tanmateix, això no ha caigut especialment bé al PP català. 

El líder dels populars a Catalunya, Alejandro Fernández, ha sostingut que el seu partit no hauria de dialogar amb Junts en el marc de les negociacions per intentar investir el líder del PP. Per altra banda, el portaveu de la campanya del 23-J i vicesecretari de cultura del PP, Borja Sémper, ha rebatut les crítiques de Fernández. Sémper ha afirmat que "parlar" i "escoltar" no significa "cedir" ni "vendre's". "Nosaltres no entenem la política com un mercadeig i ens reunirem amb els altres grups per dir-los quina és la posició del PP", ha dit i ha afegit: "Feijóo no serà president del govern a qualsevol preu, ni tampoc al preu que està disposat a pagar Pedro Sánchez".