La voluntat d'Alberto Núñez Feijóo de recuperar la "normalitat institucional", tal com ho descriuen des del seu partit, a l'hora de recuperar el contacte amb els partits independentistes catalans i també amb el president de la Generalitat de Catalunya ha quedat reduïda a intents frustrats. Després que des d'ERC s'hagin negat a reunir-se amb el candidat a la investidura a proposta de Felip VI, a diferència del PSOE o del PNB, s'ha confirmat que el president Pere Aragonès tampoc no conversarà amb Feijóo en el marc de trobades que el popular planteja amb tots els presidents autonòmics d'arreu de l'Estat. Tal com ha explicat la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, Aragonès no es reunirà amb Feijóo per "parlar de res ara mateix", ja que en aquests moments només és candidat a una investidura que es preveu fallida. Amb tot, també ha aclarit que el president no ha rebut cap petició per una reunió amb el líder del PP, tot i que en cas que finalment els demanin aquesta trobada tampoc "no hi ha res a parlar sobre una hipotètica investidura de PP i Vox".

Negativa d'altres presidents autonòmics

I Aragonès no és ni molt menys l'únic que ha tancat la porta a aquestes reunions prèvies a la sessió d'investidura i que no s'havien fet fins ara. Si la seva voluntat era "conèixer la posició, necessitats i requisits" dels presidents autonòmics, com explicaven des del partit, sembla que només podrà tenir aquesta informació dels barons del seu partit. Tot i que d'ençà del 28 de maig són molt més nombrosos, encara hi ha diferents territoris de l'Estat on governa el PSOE o partits nacionalistes, com el cas de Catalunya i el País Basc, on el lehendakari Íñigo Urkullu ja hauria avisat Feijóo que la negociació ha de ser amb el seu partit. Pel que fa als socialistes María Chivite de Navarra i Adrián Barbón d'Astúries han rebutjat la trobada, mentre que Emiliano García-Page, la veu díscola dins del partit, encara no s'han pronunciat, igual que el president de les Canàries, Fernando Clavijo, de Coalición Canaria, que ja han donat el seu sí a la investidura de Feijóo. 

Per altra banda, i a només 24 hores de la reunió entre Feijóo i Pedro Sánchez al Congrés, el dirigent popular Borja Sémper ha negat que el partit apel·li al transfuguisme, tal com han denunciat des del PSOE, per investir al seu candidat. Això sí, ha tornat a demanar als diputats socialistes "sentit d'estat" perquè la legislatura no depengui de les formacions independentistes. Amb tot, en els últims dies, el mateix Feijóo ha deixat clara la seva voluntat de parlar amb "tothom menys amb EH Bildu", fet que inclou Junts per Catalunya i el president Carles Puigdemont, provocant la indignació del PP català. Sigui com sigui, el mateix Sémper ha reconegut que el seu líder ho té complicat per aconseguir ser investit, ja que li falten 4 diputats per a la majoria absoluta.