El PP ha amenaçat el PSOE de mantenir el bloqueig al Poder Judicial si tira endavant l'amnistia, després que aquest dimecres Pedro Sánchez hagi acceptat canvis a la llei per donar més garanties a Junts. En declaracions als periodistes des del Congrés del Partit Popular Europeu celebrat a Bucarest (Romania), el vicesecretari de relacions internacionals de la formació conservadora, Esteban González Pons, ha avisat que serà "molt difícil" arribar a un acord per renovar el CGPJ si els socialistes tiren per terra les seves pròpies "línies vermelles".

"Veurem què han acordat (el PSOE i Junts), però el govern espanyol no pot jugar alhora a humiliar els jutges i a renovar el CGPJ", ha advertit González Pons, que ha insistit en la idea que "o s'està contra els jutges o a favor dels jutges". "No permetrem que el govern espanyol ataqui els jutges amb Junts amb una mà i amb l'altra els defensi amb el PP (...). Ha d'escollir bàndol", ha conclòs. És així com ha considerat "molt difícil arribar a un acord sobre el CGPJ amb qui alhora està humiliant, desautoritzant i obligant el Tribunal Suprem a corregir-se".

 

L'amnistia, una "nova rendició" de Sánchez

"Tinc la sensació que el que coneixerem sobre la llei d'amnistia entre avui (dimecres) i demà (dijous) serà una nova rendició de Pedro Sánchez per seguir un dia més a La Moncloa. Un govern espanyol que en aquest moment està ple de cucs no pot mantenir les seves línies vermelles ni tan sols davant Junts", ha remarcat. Aquest dijous es reunirà la Comissió de Justícia del Congrés dels Diputats, en la qual es votarà el nou text de la llei d'amnistia. Recordem que la Comissió de Venècia va avalar "per complet" la norma, tot assegurant que no afecta la separació de poders perquè la decisió final correspon els jutges i situant els límits en les violacions greus dels drets humans.

El president del govern espanyol ha acceptat l'exigència de Junts de fer més canvis a la llei d'amnistia i ha assegurat que el text de la norma es modificarà per donar més garanties a la formació de Carles Puigdemont. Així s'ha expressat en una conversa informal amb els periodistes que l'acompanyen al seu viatge oficial al Brasil, en la qual no ha detallat encara quines seran aquestes modificacions a la llei. Els independentistes havien reclamat que es modifiquin les excepcions de terrorisme i de traïció, dos delictes amb els quals la justícia espanyola intenta aquestes últimes setmanes esquivar l'amnistia per tal de caçar el president de la Generalitat a l'exili.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!