Aquest dilluns hi ha pràcticament unanimitat a les portades sobre la imatge del dia. Pràcticament perquè dos dels tres diaris de la caverna mediàtica han optat per evitar-la, ja que els aixafa el titular. La imatge no és una altra que la instantània de la taula del sopar inaugural del Mobile World Congress on el president de la Generalitat, Pere Aragonès, va compartir taula amb el rei Felip VI i Pedro Sánchez, juntament amb l’alcaldessa Ada Colau. Tant l’ABC com La Razón posen èmfasi en el fet que Aragonès no participés en la rebuda del rei, allò tan arcaic del besamanos. I ja ho tenen: Plantón s’escandaliza el diari monàrquic per excel·lència, mentre que el rotatiu de Marhuenda parla d’un nou desplante al monarca. Gran titular sense la foto, no fos cas que quedessin en evidència.

A qui sembla que tant li fot és El Mundo, que es permet obrir a tota pàgina amb un nou Desaire al rei després dels indults, per mostrar després la taula del sopar, això sí, amb Aragonès d’esquena i el rei amb un semblant ben seriós. Desaire, compartir taula? Una mirada molt allunyada de la recollida per la premsa editada a Catalunya, que parla de treva, desgel i d’unitat per impulsar la recuperació econòmica.

L'assetjament del Tribunal de Comptes

Tot això un dia abans de la trobada de Pedro Sánchez i Pere Aragonès a Madrid, on tindrà lloc també un nou capítol de la repressió, en aquest cas, econòmica, contra l’independentisme. L’assetjament d’un Tribunal de Comptes (caducat, com recorda El País) contra 40 càrrecs del Govern entre el 2011 i el 2017 per l’acció exterior. No en tenen prou amb els expedients milionaris oberts pel 9-N i l’1-O. “Persecució inflexible”, s’exclama El Punt Avui.

Però tornem al trio de la dreta mediàtica madrilenya, que fa tots els escarafalls del món pel desaire-plantón-desplante d'Aragonès a Felip VI, però aplaudeixen sense embuts la plantada del PP i Vox a l’acte institucional celebrat al Congrés dels Diputats en memòria de les víctimes del terrorisme. És aquesta plantada la que mereix la foto de portada tant de l’ABC com de La Razón. Convé destacar el titular de Marhuenda: “Riure amb Bildu al Congrés, mentre les víctimes ploren a fora”. Un exemple més del nivell de certa premsa que encara es pot trobar al quiosc.

abc

larazon

elmundo

elpais

elpunt avui

elperiodico

lavanguardiaara

Foto principal: La foto del sopar del Mobile no agrada a tothom. A alguns els molesta / Pixabay