Isabel Díaz Ayuso és, sens dubte, la dona de la setmana. L’aposta de Pablo Casado per a la Comunitat de Madrid ha tingut una setmana horribilis que va començar amb la demencial portada de la presidenta de la Comunitat de Madrid de diumenge passat a El Mundo, ha seguit amb la polèmica estada en un apartament de luxe a preu de ganga (amb fake new incorporada amb el president Torra i la Casa dels Canonges), el pols amb el govern espanyol per passar a la fase 1 i la descarada atiada a la revolta contra  Sànchez.

La gestió erràtica i les pífies que ha comés Díaz Ayuso durant la crisi del coronavirus van sumant i han col·locant la que estava cridada a ser la nova Esperanza Aguirre en un problema per a Pablo Casado. El líder del PP ha sortit en defensa de la presidenta defensat l’indefensable per salvar-la de la catàstrofe. El Mundo pretenia mostrar-la com la màrtir, la dolorosa que s’ha deixat la pell contra el coronavirus i li va sortir el tret per la culata, avui l’ABC hi torna amb la presidenta, però aquest cop somrient, maquillada i amb la mascareta. I el missatge no pot ser més clar: el PP tanca files davant l’assetjament que pateix la presidenta de Madrid, objectiu dels atacs del PSOE i Podemos. No poden amagar la realitat i els errors comesos per la presidenta, però a Gènova no els veuen “determinants”. Tot per salvar la soldat Ayuso.

ABC

Qui també surt al rescat, en aquest cas de l’executiu de Pedro Sánchez és, com no podia ser d’altra manera, l’oficialista El País. Un cop més el rotatiu treu pit de la gestió de Sánchez per les 209 normes que ha dictat durant l’estat d’alarma, del tot legals, defensen, en el marc de la pandèmia encara que no amaguen l’alerta dels experts de la inseguretat jurídica pels canvis i la qualitat tècnica del textos.  Vaja, que no està tot tan ben fet com deien.

Qui segueix burxant la sobre la conveniència de la pròrroga de l’estat d’alarma que pretén Sánchez són El Mundo (desorbitada)  i La Razón . Tots dos coincideixen a censurar la mesura per inconstitucional i els de Marhuenda posen el focus amb allò que els dol, que les comunitats autònomes recuperin les competències que el va manllevar l’estat d’alarma. Una maniobra de Sánchez, ens diuen, per aconseguir el suport d’ERC i el PNB a la cinquena pròrroga. L'estat d'alarma que votarà dimecres el Congrés ocupa la resta de portades que trobem al quiosc, on són protagonistes també les víctimes de la crisi ecònomica de la pandèmia. Un exemple dels milers i milers de persones que s'han quedat d'un dia per l'altre sense feina, sense ingressos i que han de fer mans i mànigues per poder cobrir les seves necessitats més bàsiques. Una situació d'emergència social que ha vingut per quedar-se.

ElMundo

LaRazon

ElPais

ElPeriodico

lavanguardia

Elpuntavui

ARa

EN DIRECTE | L'última hora sobre el coronavirus i les seves afectacions a Catalunya, Espanya i el món

MAPA | Els contagis de coronavirus a Catalunya per municipis i barris

MAPES | L'impacte del coronavirus a Catalunya per regions sanitàries

🔴 Segueix ElNacional a Telegram